2016 KİA SPORTAGE GÖRÜNTÜLERİ SIZDI

Ototeknikveri     19 Ağustos 2015 01:38

Yeni nesil Kia Sportage Avrupa'da Nissan Qashqai ve Honda CR-V ile rekabete hazırlanıyor.

2016 KİA SPORTAGE GÖRÜNTÜLERİ SIZDI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Üretime hazır şekilde görüntülenen yeni Kia Sportage crossover modelin ilk fotoğrafları geldi. Model gelecek ay yapılacak Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak ve gelecek yılın başlarında Avrupa'da satışa çıkacak. Kia geçen hafta otomobilin bazı tasarım çizimlerini yayınlamıştı. Şimdi ise Kia Sportage kamuflajsız şekilde Kore'de fotoğraflandı. Bu fotoğraflar Koreli bir web sitesi tarafından soayal medyada yayınlandı. Görüntülerde yeni Sportage'ın geleneksel SUV şeklinde olduğu, stilinin 2014 yılının KX3 konseptinden esinlendiği anlaşılıyor. Yeni Sportage Kia'nın Frankfurt'taki tasarım merkezinde tasarlanmıştı. Otomobil Hyundai Tucson ile aynı platformu paylaşıyor.

 

Kia'nın resmi tasarım çizimlerinde Sportage modelinin kabininin daha düzenli bir kontrol paneline sahip olacağı, geniş bir multimedya ekranı ve orta konsolda daha az sayıda düğme ile geleceği görülüyordu. Sosyal medyaya sızan fotoğraflarda da yeni iç kabinin bazı kısımları görülebiliyor.

Kia aynı zamanda iç kabinin daha üst düzey piyasaya göre tasarlandığını, basit ve modern bir stil ile zengin materyal kalitesinin biraraya getirildiğini belirtiyor. Bu kabin Kia'nın bugüne kadarki en yüksek kaliteli ve rafine kabini. Kia Sportage modelinin Nissan Qashqai, Honda CR-V ve Ford Kuga ile rekabet edebilmesi için iç kabinde kalite bu kadar yükseltildi.

 

2016 Kia Sportage'nin kaputunun altında yeni motor ve şanzıman seçenekleri olacağı onaylanmıştı. Bir hibrit model olması beklenmiyor ancak tamamen elektrikli bir versiyon ya da küçültülmüş üç silindirli motorlar için açık kapı bırakılıyor.

 

Bunun yanı sıra Sportage'da Tucson'dan tanıdığımız benzinli ve dizel motorların yer alması bekleniyor. Bunlar arasında 1.6 litre 135 hp ve 176 hp benzinli motorlar da var. Dizel serisinde ise 1.7 litre 113 hp, 2.0 litre 134 hp ve 181 hp seçenekleri bulunuyor. Sportage önden çekişli olarak gelecek ancak güçlü 1.6 benzinli ve 2.0 litre dizel modellerde opsiyonel olarak dört çekişli sürüş sistemi de sunulacak.

Son Güncelleme : 19 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo