2016 VOLKSWAGEN TİGUAN, FRANKFURT'A YETİŞMEYECEK

Ototeknikveri     20 Ağustos 2015 11:50

Eylül'deki Frankfurt Otomobil Fuarı'nda gün yüzüne çıkması beklenen yeni Tiguan'ın tantılması büyük ihtimalle 2016 yılının başlarında gerçekleştirilecek.

2016 VOLKSWAGEN TİGUAN, FRANKFURT'A YETİŞMEYECEK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen'in yeni nesil kompakt SUV modelini 2016'da yollara çıkaracak. Bu Eylül ayında yapılacak tanıtım etkinliğinde ise fazla kamuflajlı olmayan bir konsept otomobil ile model ile ilgili ipuçları verilecek. Volkswagen satışlarında artış yakalamak için ikinci nesil Tiguan serisini genişletiyor. Firma bu karar ile dünyanın en büyük otomobil üreticisi konumunu da sağlamlaştırmış olacak. Yeni Tiguan üç farklı varyasyonda üretilecek: Standart aks açıklığına sahip beş koltuklu model bu yıl sonuna doğru çıkacak, uzun aks açıklığına sahip yedi koltuklu model gelecek yıl çıkacak, 2017 yılında ise beş koltuklu bir coupé versiyonunun çıkartılması planlanıyor.

 

Üç versiyona sahip seri ile Tiguan'ın 2007'de çıkan ilk nesilden daha büyük bir etki yaratması umuluyor. Standart Tiguan bugünkü modelin 2605 mm aks açıklığına yakın olacak, beş yolcu kapasiteli iki sıra koltuğa sahip bir oturma düzeni ile gelecek.

 

Yedi koltuklu versiyon uzatılmış aks açıklığına sahip olacak, daha fazla diz mesafesi ve üçüncü sıra için yeterli genişlikte bir iç kabin ile sunulacak.

 

Volkswagen, Avrupa pazarı için daha fazla yedi koltuklu varyasyon çıkartmanın faydalı olacağını düşünüyor. Yeni Touran modeli ile bu yedi koltuklu komapkt model alternatifi sunan Volkswagen, uzatılmış Tiguan ile seçenek sayısını fazlalaştırmayo hedefliyor. Avrupa'da yedi koltuklu araçlar pazarı giderek büyüyor. Land Rover'ın Discovery Sport ve Volvo XC90 modellerinin başarıları bunun göstergesi. Honda'nın yeni nesil CR-V'si de yedi koltuklu olacak.

 

Yeni Tiguan Volkswagen'in MQB platformunu kullanacak. Bu platformda sıcak biçimlendirilmiş yüksek dayanıklı çeliğe şu anki Tiguan'ın PQ35 platformunda olduğundan daha fazla yer verilmiş. Yeni Tiguan'ın boş ağırlığı selefinden 80 kg daha düşük olacak.

 

Fotoğraflarda test prototipi şeklinde görülen standart model daha uzun ve daha geniş olması ile şu anki Tiguan'dan daha ferah bir iç kabin ve kullanım esnekliği sunuyor. Bazı kaynaklar yeni modelin 500 litre bagaj kapasitesine sahip olacağını ve daha fazla çekme kapasitesine sahip olacağını da söylüyorlar.

 

Bugünün modelinde de olduğu gibi, yeni SUV turboşarjlı dört silindirli motorlar ile sunulacak. Bu motorlar arasında 1.4 ve 2.0 litre benzinli seçeneklerin yanı sıra 1.6 ve 2.0 litre dizeller de olacak.

 

Yeni bir GTE modeli ile hibrit sürüş sisteminin de sunulması planlanıyor. Bu versiyonun 50 kilometre elektrikli sürüş mesafesine sahip olacağı söyleniyor. Elektrikli motor ve 1.4 litre benzinli motor kombinasyonu kullanan sistemin 100 kilometrede 1.3 litre yakıt tüketeceği öngörülüyor.

 

Yeni Tiguan'ın ilk izleri Eylül ayında gerçekleştirilecek Frankfurt Otomobil Fuarı'nda yeni bir konsept ile verilecek. Üretim versiyonunun ise Ocak'ta Detroit Motor Show'da ya da 2016 Mart'ta yapılacak Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılması bekleniyor.

Son Güncelleme : 21 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo