SEAT YENİ SUV İÇİN, ALTEA VE ALTEA XL'YE VEDA EDİYOR

Ototeknikveri     21 Ağustos 2015 01:35

İspanyol otomobil markası Seat, çok amaçlı model ailesi Altea üretimini, Leon temelli yeni bir SUV çıkartmak için sonlandırıyor.

SEAT YENİ SUV İÇİN, ALTEA VE ALTEA XL'YE VEDA EDİYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Seat, MPV segmentinde yer alan modelleri Altea ve Altea XL üretimlerini dünya çapında durduracak. Avrupa'da çok amaçlı arabaların satışlarında yaşanan düşüş de Seat'ın bu kararı almasında etkili oldu. Resmi satış rakamlarına göre Seat 2014 yılı boyunca önde gelen Avrupa pazarlarından İngiltere'de toplam 439 adet Altea, 445 adet de Altea XL sattı. Ford ise İngiltere'de 2014 yılında 14 bin adet B-Max satmıştı. Haziran ayında Altea modellerine indirim yapan Seat giriş seviyesi Altea'nın fiyatını 19 bin 345 sterlinden 15 bin 445 sterline çekmiş, Altea XL fiyatını ise 20 bin 65 sterlinden 16 bin 165 sterline indirmişti. Ancak bu indirimler bile talebi canlandırmaya yeterli olmadı.

 

Doğrudan Altea'nın yerini alacak bir model planlanmıyor ancak Seat dünyadaki çok amaçlı otomobillerden, SUV'ye kayan talebi değerlendirerek kendi SUV modelini çıkartacak. Leon hatchback modeli temel alınarak geliştirilecek SUV 2016'da çıkacak.

Nissan Qashqai'ye rakip olması beklenen Seat'ın ilk SUV modelinin gelecek yıl Mart ayında yapılacak Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacağı söyleniyor. 2017'de ise bunu daha küçük bir SUV model takip edecek, bu model Avrupa'da Nissan Juke ile rekabet edecek.

 

Seat'ın ürün portfolyosunu MPV araçlardan SUV araçlara yöneltmesi aslında yeni bir karar değil. Geçen yıl Renault da Espace MPV modelini yeniden tasarlayarak bir crossover modele dönüştürdü. Avrupa'da geleneksel sedan ya da MPV otomobiller yerine SUV araçlarda yaşanan talep artışı tüm hızıyla sürüyor.

Son Güncelleme : 21 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo