NISSAN'IN ST. PETERSBURG FABRİKASI, EKİM'DE QASHQAI ÜRETİMİNE BAŞLIYOR

Ototeknikveri     24 Ağustos 2015 02:32

Nissan, Rusya'da yer alan St. Petersburg fabrikasında yeni Qashqai'nin üretimine başlıyor.

NISSAN'IN ST. PETERSBURG FABRİKASI, EKİM'DE QASHQAI ÜRETİMİNE BAŞLIYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Japon otomobil üreticisi Nissan, crossover Qashqai modelinin üretimine Ekim ayında St. Petersburg fabrikasında başlayacak. Tesiste şu anda dört Nissan modeli üretiliyor, Qashqai ile birlikte bu sayı beşe çıkacak. Fabrikanın Genel Müdürü Dmitry Mikhailov seri montajın Aralık'ta başlamasının planlandığını belirtiyor. Üretim testleri fabrikada 2014'de başladı. Şu anda Qashqai Rusya'ya ithal ediliyor ve üretim İngiltere Sunderland'da yapılıyor. Bu arada, Nissan Rusya'da satışlardaki düşüşe karşı üretim stratejisini değiştirmeyi planlamıyor ve ülkeyi ticari faaliyetleri açısından çok önemli görüyor. Firma zaman zaman talep düşüşü yaşandığında bazı modellerin üretimini geçici olarak durduruyor.

 

Nissan 2015'in ilk yarısında Rusya'da 39 bin 389 otomobil üretti. Bunların 14 bin 704 adeti St. Petersburg'daki fabrikada üretildi. Şu anda Nissan Teana, Murano, X-Trail ve Pathfinder modelleri St. Petersburg'da, Nissan Terrano Moskova'da, Nissan Almera, Sentra ve Tiida AvtoVAZ'ın Togliatti ve Izhevsk fabrikalarında üretiliyor.

 

2015'in ilk yarısında Rus Nissan bayileri 50 bin 552 otomobil sattı. Bu rakam geçen yılkinden %39 daha az. Ocak – Haziran ayları arasında en çok satan Nissan modeli sedan Nissan Almera oldu. Bu model 14 bin 319 kullanıcı tarafından tercih edildi. Bu rakam da yine geçen yılkinden %43 daha düşüktü. İkinci sırada ise 10 bin 506 adet satışla SUV Nissan X-Trail yer aldı. Bu modelin satışları ise geçen yıla göre %9.5 düştü. X-Trail'e nispeten daha fazla talep gelmesi Mart ayı başında yeni nesil modellerle piyasaya çıkmış olması.

Son Güncelleme : 24 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo