İKİNCİ NESİL OPEL INSIGNIA 2017'DE GELİYOR

Ototeknikveri     24 Ağustos 2015 03:14

2017'de çıkması beklenen yeni kasa Opel Insignia'nın ilk gizli fotoğrafları ortaya çıktı.

İKİNCİ NESİL OPEL INSIGNIA 2017'DE GELİYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ülkemizde 1.6 litrelik dizel motor ve otomatik şanzıman birlikteliği ile sunulmaya başlanan Opel Insignia'nın, 2017 yıında yollara çıkması beklenen yeni kasasının ilk kamıflajlı görüntüleri ortaya çıktı. Fotoğraflarda görülen beş kapılı hatchback daha düşük hava sürtünme katsayısı ve daha verimli yakıt tüketimi için eğimli çatı çizgisine sahip. Otomobilin görünümü beş kapılı bir hatchbackten çok dört kapılı coupeye benziyor. Yeni model şu anki Insignia'dan belirgin şekilde daha büyük. Gövde uzunluğu artıyor, aks açıklığı 10 cm kadar genişliyor. İç kabinde yolcular için daha fazla diz mesafesi ayrılmış. Araç büyümesine rağmen ağırlığı azalıyor. Şu anki Astra bir önceki modelden 130 kg daha hafif, yeni nesil Insignia'nın da böyle sıkı bir diyete tabi tutulması bekleniyor.

 

Kamuflaj kalktığında, 2017 Insignia'nın pek çok stil özelliğini 2013 Frankfurt Motor Show'da tanıtılan Monza konseptinden aldığı görülecek. Üretim versiyonu konsepte göre daha dar ve daha uzun olacak. İlk gelen bilgilere göre yeni kasa Insignia'da sedan karoserin yerini liftback tarzlı model alacak. Sports Tourer adlı station model ise diğer kardeşinden altı ay sonra yollara çıkacak. 

Kontrol paneli prototipte kamuflajlıydı, dolayısıyla görüntülerde anlaşılamıyor ancak yeni Insignia'nın geniş bir dijital kontrol ekranına sahip olması bekleniyor. Monza konseptinin iç kabininden bazı özellikler aynen yer alacak. Sürücü göz hizasında özel ekran da yeniliklerden birisi. Opel serisinin diğer arabaları gibi Insignia da Opel'in “OnStar” araba içi wi-fi erişim noktası ve akıllı telefon uygulaması ya da telefon çağrısı ile ulaşılabilen bir dizi hizmet ile gelecek. Yeni Insignia'nın 2017 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılması ve ardından piyasaya çıkması bekleniyor.

Son Güncelleme : 24 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo