AVRUPA'YA ÖZEL KİA OPTİMA RESMİLEŞTİ

Ototeknikveri     26 Ağustos 2015 12:26

Kia Avrupa'ya özel Optima modelini Frankfurt Otomobil Fuarı öncesinde resmi olarak tanıttı.

AVRUPA'YA ÖZEL KİA OPTİMA RESMİLEŞTİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yıl sonuna doğru satışa çıkacak 2016 Optima, Kuzey Amerika için üretilen varyasyon ile çok sayıda benzerlik taşıyor, kaplan burnu şekilli ön panjuru, ok biçimli farları ve ön çamurlukta hava girişleri bu özelliklerden en çok dikkat çekenleri. Model ayrıca LED arka lambalara ve 16 ile 18 inç arasında değişen boyut alternatifleri sunan alaşım jantlara sahip. Yeni Optima 4.855 mm uzunluğunda, 1.860 mm genişliğinde ve 1.465mm yüksekliğinde. Aracın aks açıklığı ise 2.805 mm. Kia yetkilileri, otomobilin büyütülmüş boyutlarının daha geniş ve konforlu bir iç kabin, daha fazla baş, omuz ve arkada bacak boşluğu, aynı zamanda daha fazla bagaj kapasitesi ile avantaj sağladığını belirtiyorlar.

İç kabinde yumuşak plastik yüzeyler, parlak siyah döşemeler ve metalik detaylar yer alıyor. İlave ses yalıtım materyalleri, sadeleştirilmiş orta konsol ve 7 ya da 8 inç ekran ile sunulan multimedya sistemi de diğer dikkat çeken özellikler. Modelde ayrıca kablosuz akıllı telefon şarjı ve 10 hoparlörlü Harman Kardon lüks ses sistemi gibi pek çok yeni seçenek var.

Yeni Kia Optima'nın kaputun altında, 163 hp güç ve 196 Nm torka sahip 2.0 litre CVVL dört silindirli motorun yanı sıra geliştirilerek 141 hp güç ve 340 Nm tork sunabilir hale getirilen 1.7 litre CRDi dizel motor seçeneği de sunulacak. Seçilen motora göre 6 kademe manuel ve 6 kademe otomatik ya da yeni 7 kademe çift kavramalı 7DCT şanzıman seçenekleri bulunacak. Gelecekte Kia, yeni Optima'nın bir hibrit versiyonun yanı sıra firmanın ilk yüksek performanslı sedan modelini de çıkartmaya hazırlanıyor.

Son Güncelleme : 26 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo