HYUNDAI 'N' GELECEĞİN PERFORMANS ARABALARINI HABER VERİYOR

Ototeknikveri     27 Ağustos 2015 03:44

Hyundai 'N' isimli yeni performans alt markası ve iki yeni konsept otomobil ile Frankfurt Otomobil Fuarı'nda ilgiyi üzerinde toplayacak.

HYUNDAI 'N' GELECEĞİN PERFORMANS ARABALARINI HABER VERİYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai Eylül ayında gerçekleşecek Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı'nda, yeni yüksek performanslı modellere özel alt markası 'N' ve iki yeni konseptini tanıtacak. Fütüristik Gran Turismo konsepti ve yarış arabası havasındaki WRC, katılımcılara gelecek yıllarda yollara çıkacak yeni modellerin önizlemesini sunacak. Hyundai 'N' alt markasını yaratırken yoğun bir test ve ürün geliştirme süreci geçirdi. Bu alt marka BMW M ve Mercedes AMG gibi modellere daha uygun fiyatlı rakipler çıkartacak. Hyundai'nin prototip WRC otomobili yeni i20 Coupé temel alınarak üretildi. Bu otomobil de Frankfurt Otomobil Fuarı'nda yer alarak Hyundai'nin “yarış pistine çıkabilecek kabiliyette ve performans odaklı yeni seri” olarak ifade ettiği yeni modelleri hakkında ipuçları verecek.

 

Fuardaki bir diğer etkinlik de 'N 2025 Vision Gran Turismo' konseptinin tanıtımı olacak. Bu konsept dijital olarak PlayStation oyunu Gran Turismo'da da yer alacak. Hyundai bu girişimle N performans modellerinin gelecekteki müşterileri olabilecek genç bir kitleyi hedefliyor.

 

Fuarda Hyundai standındaki üçüncü otomobil ise 2 koltuklu RM15 konsepti. Hafif yapılı, orta motorlu RM15 arkadan çekişli ve 300 hp gücünde, 2.0 litre, 4 silindirli, turboşarjlı, benzinli motor kullanıyor. Bu araç için daha önce yavaş satışları nedeniyle piyasadan kaldırılan Veloster'in ağır modifiye hali de denilebilir.

 

Eski BMW M Baş Mühendisi Albert Biermann bu yılın başlarında Hyundai'ye transfer oldu. Şimdi Güney Kore'de bulunan ve Kia ile Hyundai'nin yüksek performanslı modellerinden sorumlu olan Biermann bu atılımın arkasındaki isim. Biermann serideki tüm otomobillerin sürüş konforu, yol tutuşu ve güvenliğinin arttırılması için çalışıyor.

 

'N' logosu alacak ilk model i30 aile tipi hatchback modeli olacak gibi görünüyor. Bu otomobilin performansının SEAT Leon Cupra ve Ford Focus ST ile rekabet etmesi bekleniyor. Model 2017'de çıkabilir. i20 N ise hemen ardından gelecek.

Son Güncelleme : 27 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo