2016 BMW 5 SERİSİ BAZI ÖZELLİKLERİNİ 7 SERİSİ'NDEN ALACAK

Ototeknikveri     01 Eylül 2015 03:15

Yeni jenerasyon 2016 BMW 5 Serisi, bir çok özelliğini markanın amiral gemisi olan yeni jenerasyon 7 Serisi'sinden alacak.

2016 BMW 5 SERİSİ BAZI ÖZELLİKLERİNİ 7 SERİSİ'NDEN ALACAK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

7 Serisi BMW'nin amiral gemisi modeli ve BMW'nin piyasaya en yeni inovasyonları getirmesini sağlayan tarihi bir önemi var. G11/G12 7 Serisi bu ay çıkıyor ve tüketicilere diğer bazı modellerde de yer alacak 26 yeni özellik sunuyor. Bu özelliklerden faydalanacak ilk modellerden birisi de 2017 BMW 5 Serisi olacak. Bazı kaynaklar G30/G31 ailesinin pek çok iç kabin özelliğini G11/G12 7 Serisi'nden alacağını söylüyor. Bu özellikler arasında akıllı dokunmatik anahtarlıkla uzaktan park sistemi, jest ile kontrol özelliği, Bowers & Wilkins Diamons surround ses sistemi, ambiyans aydınlatması ve güzel koku yayan havalandırma sistemi var. WiFi erişim noktası, kablosuz telefon şarjı ve AppleCar gibi diğer özellikler de listede.

 

İç kabinde yeni iDrive sistemi dokunmatik ekran ve jest temelli fonksiyonlar ile karşımıza çıkıyor. Yazılım güncellemeleri ve ConnectedDrive felsefesini yeni bir seviyeye taşıyacak başka özellikler de sunulmuş. Otomobile üzerinizde cep telefonu ya da anahtarlıkla yaklaştığınızda kendiliğinden açılan bagaj kapağı da dikkat çeken yeniliklerden birisi.

 

Gelecekteki BMW'lerin odağında otonom fonksiyonlar olacak. Otonom derken sadece otomobilin kendi kendisini sürmesinden de bahsetmiyoruz. Bugün sürücü tarafından gerçekleştirilmesi gereken pek çok kişisel, birbirine bağlı özelliğin otomatik hale gelmesi de buna dahil. 2016 BMW 5 Serisi sadece kendi kendini park etmeyecek, otomatik şerit değiştirebilecek ve arabanın kontrolünü sürücüden devralabilecek. Radar temelli seyir kontrolü ile arabanın şeritten çıkmaması sağlanırken, yoldaki diğer arabalar tespit edilebilecek, sollama yaparken ya da diğer gerekli durumlarda otomatik sinyal verilecek.

 

BMW, yeni 5 Serisi'ni 2016'nın ikinci yarısında paketinden çıkartacak.

Son Güncelleme : 01 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo