PEUGEOT'DAN YENİ TEKNOLOJİLERİN HABERCİSİ; FRACTAL KONSEPT

Ototeknikveri     02 Eylül 2015 10:41

Peugeot, önümüzdeki günlerde kapılarını açacak olan Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtacğı Fractal konseptinin detaylarını yayınladı.

PEUGEOT'DAN YENİ TEKNOLOJİLERİN HABERCİSİ; FRACTAL KONSEPT
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni teknolojileri ile öne çıkan Peugeot, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergileyeceği Fractal konsepti ile geleceğin modelleri hakkında ipuçları verecek. Şehir içinde rahat kullanım özellikleri sergileyen elektrikli coupe ve cabrio olarak tasarlanan konsept 3.81 metre uzunluğunda ve 1.77 metre genişliğinde. 19 inçlik jantlara sahip lastikler aracın ön ve araka ucunun 52 cm içerisine doğru yerleştirilerek manevra kolaylığı sağlayan Fractal konseptinin toplam ağırlığı hafif üretim teknolojileri sayesinde 1.000 kg. Havalı süspansiyon sistemi sayesinde yerden yüksekliği 7 cm ile 11 cm arasında ayarlanabilen aracın ön ve arka aksında yer alan 102 hp'lik iki adet elektrik motoru 4x4 sistemine imkan sağlıyor. Sahip olduğu 30 kWh’lık bir batarya sistemi ile 450 km'lik bir menzile sahip olan Peugeot Fractal konsept, 0'dan 100 km/s hıza 6.8 saniyede ivmelenebiliyor.

 

Peugeot'un 2010 yılında SR1 konseptinde ilk olarak tanıttığı i-Cockpit iç mekan tasarımının yeni versiyonunun görev aldığı Fractal'da yer bulan trim parçalarının %80’den fazlası 3 boyutlu yazıcılarda üretilmiş. Yüksek çözünürlüklü holografik ekran ve 45 derecelik polikarbonat yüzey sayesinden meydana gelen head-up display sisteminin sunulduğu konseptin orta konsolunda bilgi eğlence sistemini kontrol eden 7.7 inç büyüklüğünde bir dokunmatik AMOLED ekran yer alıyor. Önde 3 orta/yüksek seviye hoparlör, 2 tweeter, 2 woofer ve bir subwoofer ile arkada 2 orta seviye hoparlör, 2 tweeter ve bir woofer bulunduran Focal tarafından geliştirilen 9.1.2 konfigürasyonlu ses sisteminin yer aldığı araçta, yolcuların yüksek seviyede müzik deneyimi yaşayabilmeleri adına ayrıca her koltuğun arkasında iki kanallı dokunsal bass sistemi bulunuyor. 

Son Güncelleme : 02 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo