2016 VW TİGUAN KAMUFLAJSIZ YAKALANDI

Ototeknikveri     02 Eylül 2015 01:09

Yeni kasa 2016 Volkswagen Tiguan, ilk kez yapılan reklam çekimleri sırasında kamuflajsız olarak görüntülendi.

2016 VW TİGUAN KAMUFLAJSIZ YAKALANDI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı'ndaki tanıtımının hemen öncesinde yeni nesil 2016 VW Tiguan Kanada'da bir Carscoops okuyucusu tarafından kamuflajsız şekilde görüntülendi. Üretim öncesi model büyük ihtimalle bir reklam çekimi için kullanılıyordu. Beklendiği gibi VW Tiguan kutu benzeri şeklini terk ederek daha lüks ve daha SUV benzeri bir tasarımı sahiplenecek. Tasarımda 2015 Detroit Auto Show'da tanıtılan VW Cross Coupe GTE konseptinden etkiler görülüyor. Ön kısım kamuflajsız görüntülenemese de, önde bir çift köşeli bi-xenon far ve ön panjura doğru akan LED gündüz sürüş ışıklarının kullanıldığı düşünülüyor.

Fotoğraflarda devrimsel yenilikler içeren 2016 VW Tiguan'ın yan profili ve arka kısmı ise net görülüyor. Yan kısımda 18 inç elmas kesim alaşım jantlar, ön kanatta ufak bir krom element, yan profil boyunca akan bir krom şerit, pencere çizgisini ve tavan raylarını vurgulayan krom çerçeveler dikkat çekiyor.

 

Üst kısımda geniş panoramik cam tavan ve köpekbalığı yüzgeci tipi anten görülüyor. Arka kısma baktığımızda ise şık bir çift yatay LED arka lamba, daha geniş arka cam, çatı spoyleri, tamponda bir krom şerit ve krom ikiz egzoz borularını görüyoruz.

 

VW Tiguan MQB platformu üzerine inşa edildi. Bu platform önceki PQ35 platformundan 100 kg daha hafif ve daha gelişmiş. Modelin bazı motorlarının (yine MQB platformu kullanan) 2015 VW Golf'den alınması bekleniyor. Bunlar arasında 1.4 TSI ve 2.0 TSI motorların yanı sıra 1.6 TDI ve 2.0 TDI dizel seçenekler de var. Modelde VW'nin yeni 10 kademe DSG otomatik vitesi kullanılalbilir ya da 7 kademe DSG vites sunulmaya devam edilebilir.

 

Standart VW Tiguan'ın yanı sıra daha sonra 7 koltuklu bir versiyon ve coupe stilinde bir Tiguan CC de çıkacak. VW Tiguan 2016 yılında piyasada olacak.

Son Güncelleme : 02 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo