2016 AUDI A3'TE SANAL KOKPİT ÖZELLİĞİ

Ototeknikveri     03 Eylül 2015 09:29

Makyajlanmış 2016 Audi A3 modelinin en üst donanım seviyesinde Audi Virtual Cockpit (sanal kokpit) sistemi yer alacak.

2016 AUDI A3'TE SANAL KOKPİT ÖZELLİĞİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi Elektronik Departmanı Şefi Ricky Hudi, bir röportajda makyajlı 2016 Audi A3 modelinin firmanın Virtual Cockpit sistemine sahip olacağını onayladı. Sistem ilk olarak 2015 Audi TT spor otomobilde yer aldı, ardından 2016 Audi R8 süper otomobilde de kullanıldı. 2015 Audi Q7 SUV ve 2016 Audi A4 modellerinde de sanal kokpit opsiyonel olarak sunulacak. Sanal kokpit sistemi kontrol panelindeki analog düğmeleri taklit ediyor ve tüm kontrolleri tek dijital ünitede topluyor. Sistem pek çok şekilde kişiselleştirilebiliyor, daha ergonomik şekilde tam ekran navigasyonu görüntüleyebiliyor. Ricky Hudi Audi A3'ün düşük donanım seviyelerinde sanal kokpit sisteminin bulunmayacağını belirtti. Sistem sadece yüksek donanım seviyelerinde bulunacak. Hudi ayrıca daha fazla talep gördükçe sistemin fiyatının düşeceğini de ifade etti.

 

Audi'nin elektronik şefi 2018 Audi A8'in 2017'de piyasaya çıkacağını umduklarını ve 1 teraflop veri işleme gücüne sahip olacağını açıkladı. Bu gücün büyük kısmı dokunmatik multimedya ekranı, havalandırma sistemleri ve Virtual Cockpit sistemi tarafından kullanılacak.

 

Hack olaylarına karşı güvenliği sağlamak Audi'nin önceliklerinden. Hudi bunun için profesyonel hackerlardan oluşan bir ekibi ücretli olarak tuttuklarını ve olabilecek tüm şekillerde hack yaparak sistemdeki açıkları tespit etmelerini sağladıklarını, böylece güvenliğin güçlendirildiğini söyledi.

Son Güncelleme : 03 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo