2017 SKODA COUPE SUV, BMW X4'E RAKİP OLACAK

Ototeknikveri     04 Eylül 2015 02:43

Skoda'nın büyüyen ürün serisine, 2017 yılında yuvarlak hatlara sahip bir d segmenti coupe formlu SUV eklenecek.

2017 SKODA COUPE SUV, BMW X4'E RAKİP OLACAK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda'nın SUV atağından zaten haberdardık, firma şimdi de yeni bir coupé crossover çıkartmaya hazırlanıyor. Yeni model 2017'de bayilerde olacak. Son yayınlanan fotoğraflarla modelin nasıl görüneceğine dair fikir edinebiliyoruz. Henüz isimsiz BMW X4 ve Mercedes GLC Coupé rakibi arkaya meyilli bir profile, eğimli bir çatı çizgisine ve yükseltilmiş sürüş pozisyonuna sahip olacak. Büyük alaşım jantlar ve Superb stili bir ön kısım bekleniyor. Gövdede keskin çizgiler bulunurken, coupé görünümü vermek için bagaj kapağı yüksekte konumlandırılmış. İç kabinde yeni otomobil şu anki Skoda ve diğer VW Grubu modellerine benzer bir görünüm sunuyor diyebiliriz. Buna rağmen mevcut tüm modellerden daha yüksek teknolojiye sahip olacak. Ortada konumlanmış dokunmatik ekran standart olarak gelecek, piyasa lideri pek çok güvenlik teknolojisi ve multimedya seçenekleri de modelde yer alacak.

 

Motorlar ise şu anki VW Grup benzinli ve dizel seçeneklerini içerecek. Müşteriler bir dizi manuel ve DSG otomatik şanzıman seçeneğine de sahip olacaklar. Düşük CO2 emisyonu ve yakıt tüketimi (110g/km ve 4.7 litre/100 km) sunan bir GreenLine versiyonunun da çıkması bekleniyor. Daha sonraki bir tarihte seriye hibrit versiyonlar da katılabilir.

 

Bir Skoda sözcüsü coupé SUV'nin çıkacağını resmi olarak doğrulamadı ancak böyle bir modelin düşünüldüğüne dair güçlü ipuçları verdi. “SUV serimizi gelecekte büyütmeye devam edeceğiz” diyen sözcü “Tüm yeni modellerimiz sınıfında lider genişlik, değer ve kalite sunacak. Sınırımız sadece gökyüzü” diye konuştu.

 

Sonuç olarak, bu modelin BMW X4'den daha geniş bagaj kapasitesine, daha fazla kafa ve bacak boşluğuna ve iç kabinde daha fazla depolama alanına sahip olması bekleniyor. X4, 500 litre (X3'ten 50 litre daha az) bagaj hacmine sahip, arka koltuklar katlandığında bu kapasite 1400 litre oluyor. BMW'de olduğu, yeni coupe SUV, Çek markanın çıkmak üzere olan yedi koltuklu amiral gemisi SUV'ye rağmen, beş koltuklu olarak kalacak.

 

Skoda'nın popüler Yeti'sinde olduğu gibi, coupe SUV de önden çekişli ve dört çekişli olmak üzere iki seçenekle sunulacak. Yükseltilmiş biniş konumu alt boşluğu arttırıyor, gövdealtı kaplaması ise arabaya off-road yeteneği kazandırıyor. Öte yandan, BMW gibi bu araba da off-road'dan daha çok ağır direksiyonu ve ayarlanabilir sürüş modları ile normal yol için tasarlanmış.

 

Yeni coupé SUV önümüzdeki aylarda duyurulacak crossover serisinin bir parçasını teşkil edecek. Skoda'nın yeni yedi koltuklu modelinin 2016'da tanıtımının ardından firma 12 ay içinde yeni Yeti'yi çıkartacak. Revize edilmiş model şu anki otomobilin başarısı üzerine inşa edilecek ancak şu anki modelin minibüs benzeri şeklinin aksine daha geleneksel bir SUV gövdesine sahip olacak.

 

Yeti'nin, daha küçük, süper mini boyutunda bir SUV versiyonu da çıkartılacak. Bu versiyon Nissan Juke ve inovatif Citroen C4 Cactus gibi modellere rakip olacak. Dört yeni modelin mevcut model serisine katılmasının Skoda'nın satışlarını 2020'ye kadar dünya çapında 1.5 milyona fırlatması bekleniyor. Bu satış rakamı da 2014 rakamıyla karşılaştırıldığına %50 artış anlamına geliyor.

 

Yeni Fabia, satıştaki Superb ve 2016'da çıkacak makyajlı Octavia ile yakında her zevke hitap eden bir Skoda olacak. Bu yelpazede tek eksik bir cabrio model ancak firma içinden kaynaklar bunun hiç bir şekilde olasılık dahilinde bulunmadığını belirtiyorlar.

Son Güncelleme : 04 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo