YENİ 2015 VW TOURAN'A EURONCAP'TEN 5 YILDIZ

Ototeknikveri     04 Eylül 2015 03:06

Volkswagen'in yeni jenerasyon kompakt MPV modeli Touran, Euroncap güvenlik testlerinden beş yıldız almayı başardı.

YENİ 2015 VW TOURAN'A EURONCAP'TEN 5 YILDIZ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Volkswagen Touran bağımsız EuroNCAP güvenlik testlerini en yüksek notlarla geçti. Yeni nesil popüler aile arabası 5 yıldız alarak Avrupa'daki en güvenli arabalardan birisi olduğunu kanıtladı. Touran'ın 5 yıldızı dört ayrı kategoride aldığı notların toplamından oluşuyor; yetişkin ve çocuk yolcu koruması, yaya koruması ve güvenlik asistan sistemleri. Yeni Touran zorlu EuroNCAP testlerini olağanüstü notlarla geçti ve bunda birinci sınıf güvenlik paketinin, optimize edilmiş gövde yapısı, etkili emniyet kemerinin, koltuk ve hava yastığı kombinasyonunun yanı sıra inovatif sürüş yardımı sistemlerinin etkisi oldu. Euro NCAP 1997'den beri Avrupa'da araç güvenliğinde en önemli standart sayılıyor. Bu yıl test şartları daha da zorlaştırıldı. Kapsamlı yetişkin yolcu güvenliği testleri sırasında yeni Touran maksimum notun %88'ini aldı. Araç şu testlerden geçti:

 

 

  • Saatte 64 km hızla ve %40 bindirme oranıyla deforme olabilen bir bariyere önden çarpma,

  •  

  • Saatte 50 kilometre hızla ve %100 bindirme oranıyla sabit (deforme olmayan) bir bariyere önden çarpma

  •  

  • Saatte 50 kilometre hızla yandan darbe alma

  •  

  • Saatte 32 kilometre hızla yandan direğe çarpma

 

Beş koltuklu ve yedi koltuklu versiyonlarıyla en yeni test serisine sokulan araba çocuk koruma kategorisinde de mükemmel notlar aldı. ISOFIX ve standart olarak sunulan çocuk koltuğu sabitleme ekipmanı sayesinde yeni Touran bu kategoride maksimum notun %89'unu elde etti.

Yaya koruma kategorisinde Touran %71 not aldı. Touran'ın yaya yaralanmalarını önlemeye yönelik tasarım detayları pozitif olarak değerlendirildi.

 

Yeni Touran bir süredir Almanya'da siparişe açık ve geniş kapsamlı güvenlik özellikleri arabayla birlikte standart olarak sunuluyor. Bunlar arasında sürücü ve ön yolcu hava yastıkları (sürücü tarafında diz hava yastığı ve ön yolcu hava yastığı devre dışı bırakma özelliği de dahil), tüm yolcular için baş bölgesini korumaya özel hava yastığı ve yan hava yastıkları da var. Ek olarak boyun incinmelerine karşı koruma ve her koltuk için emniyet kemeri takma uyarısı da bulunuyor. Yeni Touran aynı zamanda standart olarak Elektronik Stabilite Kontrolü, fren asistanlı ABS sistemi, Otomatik Kaza Sonrası Fren, Lastik Basınç Takibi sistemi ve Sürücü Uyarı Sistemi gibi özellikler sunuyor.

Son Güncelleme : 04 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo