VOLVO XC90 EURONCAP TESTİNDEN BEŞ YILDIZ ALDI

Ototeknikveri     04 Eylül 2015 05:25

Yeni kasa 2015 Volvo XC90, Euroncap güvenlik testlerinde beklendiği gibi yüksek puanlara imza atarak beş yıldız aldı.

VOLVO XC90 EURONCAP TESTİNDEN BEŞ YILDIZ ALDI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo XC90, 2015 Euro NCAP testlerinde beş yıldızla ödüllendirildi ve en yüksek notları aldı. Yeni XC90, yetişkin korumda yüzde 97, çocuk korumada yüzde 87, yaya korumada yüzde 72 ve güvenlik yardımcılarında yüzde 100 oranlarında başarı elde etti. Standart şehir güvenliği teknolojisine sahip XC90, Euro NCAP Otonom Acil Fren ve İki Otomobil Arasında Arkadan Çarpışma testlerinde (AEB City & AEB Interurban) tam puan alabilen tüm markalar arasında ilk ve tek otomobil oldu. Volvo Grup Ar-Ge'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Peter Mertens test sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Test sonuçları Volvo XC90'ın dünyanın en güvenli otomobillerinden birisi olduğunu kanıtladı. Güvenlik Asistanları kategorisinde %100 not aldık. Volvo otomobil güvenliği inovasyonunda sektör lideri konumunda ve standart güvenlik sistemlerimizle rakiplerimizin fersah fersah önündeyiz”.

Güvenlik Asistanlarında tam puan

XC90 Safety Assist kategorisinde %100 puan aldı ve Euro NCAP Otonom Acil Fren ve İki Otomobil Arasında Arkadan Çarpışma testlerinde (AEB City & AEB Interurban) tam puan alan ilk otomobil oldu. XC90 aynı zamanda test protokollerine yeni eklenen ileri seviye yaya koruma fonksiyonuna da sahip, bu protokolün yeni eklenmesi Volvo'nun otomobil güvenliği alanında sektörü nasıl domine ettiğini ve inovasyonlar getirdiğini kanıtlıyor.

Yeni Volvo XC90 Şehir Güvenliği

Volvo Grup Baş Mühendisi Martin Magnusson test sonuçlarıyla ilgili şunları söyledi: “AEB City ve AEB Interurban kategorilerinde tam puan alan ilk otomobil üreticisi olduk. Şehir güvenliği modern bir otomobilde bulabileceğiniz en ileri seviye çarpışma önleme sistemlerinden birisi. Sistem gece ya da gündüz fark etmeksizin yoldaki tüm araçları, bisikletlileri ve yayaları tespit ediyor ve koruyor”.

 

Volvo'nun uzun vadeli vizyonu doğrultusunda 2020 yılına kadar Volvo arabalarda hiç bir ciddi yaralanma ya da ölüm vakası yaşanmayacak duruma gelinmesini hedefliyor. XC90'ın beş yıldızlı Euro NCAP sonuçları Volvo'nun inovasyon atağının ve kaza yapmayan otomobiller üretme hedefinin net bir göstergesi.

Son Güncelleme : 04 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo