AUDİ'DEN 340 HP'LİK SUV; SQ5 TDI PLUS

Ototeknikveri     05 Eylül 2015 06:42

Audi, SUV modeli Q5'in sportif seçeneği olan SQ5 TDI dizelin 340 hp gücündeki bir “plus” versiyonunu çıkartıyor.

AUDİ'DEN 340 HP'LİK SUV; SQ5 TDI PLUS
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi ilk olarak SQ5 TDI modelini 2012'de 313 hp güç çıkışı ve 650 Nm torka sahip çift turbo dizel 3.0 litre motorla donatarak yollara çıkarmıştı. Şimdi ise Audi, aracın daha yüksek performans özelliklerine sahip “plus” versiyonunu çıkartıyor. Bu versiyonda aynı altı silindirli motorun 340 hp güç ve 700 Nm torka sahip güncellenmiş versiyonu görev alacak. Yükseltilmiş enjeksiyon basıncı sayesinde motor İspanya'da tanıtılan  326 hp'lik SQ5 Competition modelinden bile daha güçlü olacak. Ekstra motor gücüne karşın aracın performansında hızlanma süresi açısından pek büyük bir değişim yaşanmıyor. Sıfırdan saatte 100 kilometre hıza 5.1 saniyede çıkan arabanın maksimum hızı elektronik olarak saatte 250 kilometre ile sınırlanmış. Dizel SQ5 TDI plus 100 kilometrede 6.6 litre yaktı tüketiyor ve CO2 emisyonu kilometrede 174 gram.

 

Bir S modelinden bekleyebileceğiniz gibi, bu model de standart olarak quattro dört çekişli sürüş sistemi ile geliyor. İlk kez Q5 modelinde arka aksta spor diferansiyel yer alıyor. Yüksek performanslı dizel crossover parlak siyah 21 inç Audi Sport jantlara ve 255/40 R21 lastiklere sahip. Bu mekanik geliştirmelerin yanı sıra SQ5 TDI plus parlak siyah görsel paket ile geliyor. Pakette yeni kapı tutacakları, yan ayna kapakları, difüzör ve çatı kenarında spoyler var. Dörtlü egzoz borularını birleştiren kancalar arabaya karakter katıyor. İç kabinde kaydırılabilir arka koltuk sırası, deri kaplamaları kol koyma yerleri ve gümüş rengi elmas desenli Nappa deri döşemeler yer alıyor.

 

Dahası, Audi SQ5 TDI plus, macaw mavisi özel koleksiyon rengiyle sadece 100 adet üretilecek. Adından anlaşılacağı üzere bu versiyonda macaw mavisi dış cephe rengi, siyah Nappa deri spor koltuklar ve direksiyon, yer döşemeleri, selektör kolunda macaw mavisi dikişler bulunuyor. Aluminyum/Beaufort ve siyah süslemeler de yenilikler arasında. Standart Audi SQ5 TDI plus Almanya'da 67 bin 700 Euro başlangıç fiyatıyla satılacak. Opsiyonel paket ise ekstra 12 bin Euro fiyatla sunulacak.

Son Güncelleme : 06 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo