2017 A6, BÜYÜK AUDI'LER İÇİN STANDARTLARI BELİRLEYECEK

Ototeknikveri     08 Eylül 2015 03:33

Beşinci nesil Audi A6 2017 yılında piyasada olacak. Modelin görünümü ve teknolojisi gelecek jenerasyon A7 ve A8 ile benzerlik taşıyacak.

2017 A6, BÜYÜK AUDI'LER İÇİN STANDARTLARI BELİRLEYECEK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi bayilerde satışa çıkmasından iki yıl önce yeni A6'yı geliştirmeye başladı. Beşinci nesil A6, A7 ve A8'in yeni versiyonları ile ortak bir program çerçevesinde tasarlanıyor. Projenin firma bünyesindeki adı ise C8. Üç model de ortak platform, güç aktarım organları, şasi ve elektrik sistemlerini paylaşıyor. Stil olarak yeni A6, Audi'nin Prologue konseptinden pek çok öğe barındırıyor. Yeni A7 ve A8'in de görüntü olarak A6'ya çok benzeyeceği öngörülüyor. Audi tasarım şefi Marc Lichte A6 ile ilgili şunları söylüyor: “Yeni A6, A7 ve A8'i tasarladık, ardından üçüne de Prologue konseptinin havasını ekledik. Her bir elementin kökeni konseptte bulunabilir”.

 

Otomobilin tasarımında en dikkat çekici noktalar geniş altıgen ön panjur, özgün LED grafiklere sahip köşeli farlar ve daha keskin hatlarla vurgulanmış kaput. Yan kısımda geniş tekerlek yuvaları, daha düz çatı çizgisi ve tekerlek bombelerinin üzerinde vurgulanmış kemerler göze çarpıyor. Arkada ise bu ayki Frankfurt Otomobil Fuarı'nda yer alacak, Audi e-tron quattro'da da görülecek OLED arka lambalar bulunuyor.

 

İç kabinde yeni tasarlanmış kontrol panelinde A8'de de bulunan dokunmatik ekran ve MMI (multimedya arayüzü) touchpad bulunuyor. Yeni sistem üç yüksek çözünürlüklü monitöre kadar destekliyor. Direksiyonun arkasında ayrı bir kontrol ekranı, sürücünün göz hizasında bir multimedya ekranı, bir de kontrol panelinin orta kısmında klima gibi kontroller için üçüncü ekran bulunuyor. Yeni bir bağlanabilirlik platformu en yeni yerel ağ teknolojisini kullanıyor. Bu teknoloji ile navigasyon sistemine trafik durumu bilgilendirmesi ve kontrol sistemi için yazılım güncellemeleri geliyor.

 

Yeni A6 dışarıdan bakıldığında boyut olarak şu anki modelden çok farklı değilse de ikinci nesil MLB platformu sayesinde daha fazla iç kabin alanına sahip. Yeni A6 daha uzun aks mesafesi, daha geniş tekerlek izi ve daha kısa sarkıntılara sahip, böylece hem ön hem arka kısımlarda daha fazla alan sunuyor. Bagaj kapasitesi de bugün sedan versiyonda 530 litre, Avant'da 565 litre olan kapasitenin üzerine çıkacak.

 

Yeni platformda yoğun olarak sıcak şekillendirilmiş yüksek dayanıklı çelik, aluminyum ve karbonfiber destekli plastik kullanılarak ağırlık azaltılmış. Audi kaynakları giriş seviyesi benzinli A6'nın bugünkü A6 1.8 TFSI'ın 1535 kilogram ağırlığının altına düşeceğini belirtiyorlar.

 

A6'da sunulan motor seçeneklerinde dört silindirli motorlar ağırlıkta olmaya devam edecek. Bunlar mevcut dört silindirli benzinli ve dizel motorların revize edilmiş halleri olacak ve yeni A4'te kullanılan motorlarla benzer güç çıkışına sahip olacaklar. Daha lüks benzinli A6'lar Audi-Porsche ‘Kovomo’ motor ortaklığından alınan yeni 3.0 litre V6 ve 4.0 litre V8 motorlar kullacak.

 

Audi aynı zamanda elektrikli turboşarjlı V6 ve V8 dizel serisi de planlıyor. Bu teknoloji ilk kez Audi'nin yeni çıkacak SQ7'sinde bulunacak. Ayrıca, Audi A6 satın alanlara benzinli - elektrikli ya da dizel - elektrikli hibrit sistem seçenekleri de sunacak.

Son Güncelleme : 08 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo