2016 HYUNDAİ ELANTRA ÖZELLİKLERİ VE DETAYLARI

Ototeknikveri     12 Eylül 2015 06:50

Hyundai, anavatanında Avante ismi ile pazarladığı Elantra modelinin, yeni jenerasyonunun ilk detaylarını yayınladı.

2016 HYUNDAİ ELANTRA ÖZELLİKLERİ VE DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçirdiği makyaj operasyonunun ardından 1.6 litrelik dizel motor ve otomatik şanzıman birlikteliğine kavuşmasına rağmen ülkemizde beklediği ilgiyi göremeyen Hyundai Elantra'nın yeni jenerasyonu Avante ismi ile satıldığı Kore pazarında ortaya çıktı. Tasarım konusunda önemli bir atılım yapan üreticinin en son modellerinde yer verdiği dizayn anlayışı ile şekillenen yeni Elantra, şık ve sportif tasarımı ile öne çıkıyor. Uzakdoğu'lu anlayışından suyrılarak daha Avrupai bir görünüme kavuşan 2016 Elantra, artan boyutlarını gizlemeyi başarıyor. 4.570 mmlik uzunluk, 1.800 mm'lik genişlik ve 1.440 mm'lik yükseklik değerleri ile öncüsünden, 20 mm daha uzun, 25 mm daha geniş ve 5 mm daha yüksek olan yeni Elantra'nın 2700 mm'lik aks mesafesi ise korunmuş. 

İç mekanın da ise yeni Tucson'a benzer detayların dikkat çektiği aracın bu bölümünde sade bir anlayış hakim. Malzeme ve kalite seviyesi yükseltilen araçta yapılan iyileştirmeler ise ses ve konfor seviyesinin de öncüsüne oranla iyileştirildiği belirtiliyor. Aerodinamik tasarımı sayesinde 0.27 cd'ye düşürülen hava sürtünme katsayısı ile daha düşük tüketim ve daha başarılı performans değerlerinin yanında rüzgar sesi seviyesinin de azaldığı yeni Elantra'nın süspansiyon sisteminde ise önlerde McPherson ve arkalarda torsiyon çubuğu yer buluyor. Elektrikli direksiyon sistemine sahip olan aracın kaputunun altında ise 136 hp'lik 1.6 litrelik güncellenen dizel dikkat çekiyor. 6 kademeli manuel veya 7 kademeli çift kavramalı otomatik 7 DCT opsiyonlarına sahip 1.6 litrelik dizelin haricinde, Kore pazarına özgü olarak LPG uyumlu 120 hp’lik 1.6 litrelik, 132 hp'lik 1.6 litrelik ve 149 hp'lik 2.0 litrelik atmosferik benzinli üniteler de araçta yer bulacak. Avrupa pazarında ise 1.6 litrelik dizelin yanında, Tucson'da yer bulan 176 hp'lik 1.6 T-GDi üntenin yer bulması bekleniyor.

 

İlk gösterimi Frankfurt Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirilecek olan yeni Elantra'nın, 2016 yılının başlarında ülkemizde de satışa sunulması bekleniyor. Yeni Hyundai Elantra'nın fiyatları açıklandı haberine buradan,  Elantra'nın teknik özelliklerine buradan, güncel Elantra fiyatlarına ise buradan ulaşabilirsiniz.

 

Son Güncelleme : 19 Mart 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo