İNGİLTERE'DE 21 AYDA 500 BİNİNCİ YENİ NİSSAN QASHQAI ÜRETİLDİ

Ototeknikveri     14 Eylül 2015 07:06

Nissan'ın yeni nesil crossover modeli Qashqai, Avrupa pazarı için üretildiği İngiltere'de büyük bir başarıya imza attı.

İNGİLTERE'DE 21 AYDA 500 BİNİNCİ YENİ NİSSAN QASHQAI ÜRETİLDİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Qashqai Avrupa'da en hızlı satan crossover. Nissan en üretken segmentlerden birisi haline gelen bu segmentte öncü konumunda. İkinci nesil Qashqai ilkinden daha da popüler. 1 yıldan biraz fazla bir sürede İngiltere Sunderland'daki fabrikada yarım milyon Qashqai üretildi. Qashqai'in popülaritesi Nissan'ı bile şaşırtıyor. Modelin ünü Amerika'da da yayıldı ve bir yıl içinde yerel bayilerde Rogue'un yanında yer alabilir. Nissan İngiltere'de sadece 21 ay içinde rekor niteliğinde 500 bin teslimat yaptı. İlk Mk2 Qashqai 2014 Ocak'ta üretildikten sonra üretim durmadan devam etti. Her 62 saniyede başka bir Qashqai daha satışa hazır hale geldi. İngiltere'deki fabrikada üretilen 500 bin araçtan 100 bini yine İngiltere içinde satıldı.

 

Nissan Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi Paul Willcox Qashqai'nin gördüğü yoğun ilgi için şunları söyledi: “Nissan Qashqai her geçen gün daha da güçleniyor. Sadece 21 ayda yarım milyon adet satış büyük bir başarı. İlk nesil ile birlikte şu anda Avrupa yollarında toplam 2.5 milyon Qashqai var. Bu da Nissan'ı crossover piyasasının tartışmasız lideri yapıyor”.

 

İngiltere'de tüm zamanların üretim rekoru

Nissan'ın kompakt crossover modeli 500 bin rakamını geçerek artık İngiltere'nin en hızlı üretilen otomobili rekorunu elinde tutuyor. Rekor daha önce MK1 Ford Cortina'daydı. Cortina'nın 500 bini geçmesi 34 ay almıştı. Austin/Morris 1100/1300 ise 500 bin rakamına 29 ayda ulaşmıştı. Qashqai'nin dünya çapında toplam üretimi şu anda 2.5 milyonu aştı. 2015'in geç sonbahar döneminde yerel satışlar için Qashqai Rusya'nın St. Petersburg kentindeki tesislerde de üretilecek.

 

Qashqai modellerinin çoğu Batı Avrupa'dan sipariş ediliyor. Fransa'da 68 bin 44 adet, İtalya'da 45 bin 464 adet, İspanya'da 42 bin 306 adet satılan Qashqai'nin Batı Avrupa satışları toplamın %31'ini oluşturuyor ancak model Uganda ve Zambiya gibi uzak Afrika ülkelerinde bile satışa sunuluyor ve oldukça ilgi görüyor.

Son Güncelleme : 14 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo