2016 VW TİGUAN GTE; GÜNEŞ ENERJİSİ PANELLİ YENİ HİBRİT TİGUAN KONSEPTİ

Ototeknikveri     14 Eylül 2015 07:45

Plug-in hibrit Tiguan konsepti yeni güneş enerjili tavan ile geliyor. 218 hp gice sahip Tiguan GTE 100 kilometrede sadece 1.9 litre yakıt tüketiyor. İnovatif güneş enerjili tavan ise yıllık 1000 km'lik ilave enerji sağlıyor.

2016 VW TİGUAN GTE; GÜNEŞ ENERJİSİ PANELLİ YENİ HİBRİT TİGUAN KONSEPTİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2016 VW Tiguan GTE konsepti, Tiguan'ın gelecekte alacağı yönü gözler önüne seren bir konsept. Volkswagen'in ilk hibrit SUV çalışması olan VW Tiguan GTE, Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Konsept 160 kW / 218 hp sistem gücüne sahip ve elektrikli modda 50 kilometre yakıtsız gidebiliyor. Normal modda ise yakıt tüketimi 100 kilometrede 1.9 litre, CO2 emisyonu kilometrede 42 gram. Elektrikli sürüş için konsept sadece şarjlı lityum-iyon (13.0 kWh) pilden değil çatıya entegre edilmiş güneş panellerinden de faydalanıyor. Bu da otomotiv sektöründe çok büyük bir yenilik. İdeal koşullarda, güneş panelleri otomobile yıllık 1000 kilometre ekstra elektrikli sürüş mesafesi sağlayabiliyor (Bölgesel iklime göre, Almanya'da 500 kilometre, Güney Avrupa'da 800 – 1000 kilometre arası).

Önden çekişli konsept otomobil direkt enjeksiyonlu, turboşarjlı, benzinli motor (1.4 TSI 115 kW - 150 hp) ve elektrikli motor kombinasyonuna sahip. Lityum-iyon yüksek voltajlı pil, motora elektrik enerjisi sağlıyor. Tiguan GTE hibrit kullanıma özel tasarlanmış 6 kademeli ve çift debriyajlı (DSG) şanzımanla çalışıyor. Elektrikli motor şanzıman yuvasına entegre edilmiş. Hibrit sistemin ilave donanımları arasında pilin DC elektriğini AC elektriğe çeviren elektronik donanım ve şarj yer alıyor.

Tiguan GTE E-Mode (elektrikli mod) özelliğinin yanı sıra üç farklı modda da çalışabilliyor. Bunlar ise hibrit modu, pil şarj modu ve GTE modu. Sistem başlatıldıktan sonra konsept otomatik olarak elektrikli modda çalışıyor. Tiguan elektrikli modda maksimum saatte 130 kilometre hız yapabiliyor. Şarj seviyesi minimuma düştüğünde ya da fazla elektriğe ihtiyaç olduğunda sürüş sistemi otomatik olarak “hibrit” moduna geçiyor. Bu modda TSI benzinli motor ile elektrik mod arasında sürüş koşullarına göre sistem otomatik geçiş yapıyor. “E-mode” butonu ile modlar arasında kolayca geçiş yapılabiliyor.

 

GTE modu ise performans odaklı. Sürücü GTE butonunu aktif konuma getirdiğinde otomobil son derece kıvrak hale geliyor. GTE modu hibrit Volkswagen araçlar için özel bir sistem. Bu modda gaz pedalı, vites ve direksiyon daha dinamik davranıyor ve TSI motor daha performans odaklı çalışıyor. Ek olarak, GTE modunda TSI motor ve elektrikli motor birlikte çalışarak tüm sistem gücünü devreye sokuyor ve maksimum tork sağlıyor. Tiguan GTE bu modda maksimum saatte 200 km hıza çıkabiliyor ve 8.1 saniyede sıfırdan saatte 100 kilometre hıza yükselebiliyor.

Son Güncelleme : 14 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo