2016 AUDI E-TRON QUATTRO KONSEPTİ

Ototeknikveri     15 Eylül 2015 03:30

Audi'nin gelecek SUV modellerinden izler veren e-tron quattro konsepti 2015 Frankfurt Otomobil Fuarı'nın hemen öncesinde ortaya çıktı.

2016 AUDI E-TRON QUATTRO KONSEPTİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi 2015 Frankfurt Motor Show'un hemen öncesinde gerçekleştirilen Volkswagen Group gecesinde merakla beklenen e-tron quattro konseptini detaylandırdı. Audi Teknik Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Prof Dr. Ulrich Hackenberg gecede yaptığı konuşmada Audi'nin 2018'de elektrikli, lüks sınıf bir spor SUV çıkartacağını söyleyerek şunları dile getirdi: “Audi e-tron quattro konsepti bu yeni SUV'nin tadını önceden almamız sağlıyor. Konsept sürüş keyfini uzun elektrikli sürüş mesafesi, etkileyici tasarım ve mükemmel konfor ile birleştiriyor”. Yani, Hackenberg'in söylediğine göre yeni e-tron quattro konsepti 2018'de çıkacak bir elektrikli SUV'nin önizlemesini sunuyor.

 

Konsept üç elektrikli motor kullanıyor. Bir tanesi ön aksta çalışırken diğer ikisi ise arka aksa monte edilmiş. Toplam motor gücü 435 hp (320 kW). Sürücü geçici olarak gücü 503 hp'ye (370 kW) çıkartabiliyor ve 800 Nm tork elde edebiliyor. Sınırları zorlandığında crossover konsept sıfırdan saatte 100 kilometre hıza 4.6 saniyede çıkabiliyor. Elektronik olarak kısıtlanmış maksimum hız ise saatte 210 kilometre.

 

Yolcu kompartmanına entegre edilmiş lityum-iyon piller yeni Aurdi e-tron quattro konseptine 500 kilometreden fazla sürüş mesafesi sağlıyor. Pil DC ya da AC elektrik ile şarj edilebiliyor. DC elektrik akımında 150 kW güç ile pilin tam şarjı 50 dakika sürüyor. Alternatif olarak konsept Audi Wireless Charging temassız endüksiyon şarj teknolojisi ile de donatılmış.

 

Gövde ve boyutlara bakarsak; araç 4.88 metre uzunluğunda, 1.93 metre genişliğinde ve 1.54 metre yüksekliğinde. Konseptin coupe benzeri bir silueti var ve sürtünme katsayısı 0.25. Bu rakam sürtünme katsayısının genelde 0.30'un üzerinde olduğu SUV segmentinde bir rekor. 

 

İç kabin Audi'nin sanal kokpiti ile donatılmış. Dijital kontrol panelinin sağında ve solunda iki dokunmatik ekran yer alıyor. Siyah camlı ekranlar alüminyum çerçeveli. Sürücü ışıkları ve sürüş sistemlerini sol ekrandan yapabiliyor. Sağdaki geniş ekran ise medya ve navigasyon yönetimi için kullanılıyor.

Son Güncelleme : 15 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo