PEUGEOT CEO'SUNDA FRANKFURT DEĞERLENDİRMESİ

Ototeknikveri     20 Eylül 2015 09:22

66. kez düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarı’nda, Peugeot CEO’su Maxime Picat’nın yaptığı açılış konuşması

PEUGEOT CEO'SUNDA FRANKFURT DEĞERLENDİRMESİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

66. Frankfurt Otomobil Fuarı’nda açılış konuşması yapan Peugeot CEO’su Maxime Picat, Peugeot aslanının daha dinamik ve formunun zirvesinde olduğunu, ve ürün gamıyla büyük markalar arasında en iyi olmayı hedeflediklerini belirtti. 3 yıldan kısa sürede teknolojilerimizin ve ürünlerimizin yenilenmesiyle, her bir Peugeot ödünsüz kaliteyi, özgün tasarımı, heyecan ve prestij kazandıran sürüş keyfini temsil ederek hedefimize eşlik etmiştir. İki yıl önce Frankfurt Fuarı’nda, dünya  prömiyeri yapılan sportif konsept Peugeot 308 R, yeni Peugeot 308 modeli yanında ilk kez yüzünü göstermişti. Bugün Peugeot yeni 308 GTi by Peugeot Sport tanıtımı ile sözünü tutuyor ve Ekim sonunda bu model satışa sunulacak. Peugeot Sport, 208 GTi ve RCZ R modellerinden sonra Peugeot 308 GTi modelini geliştirdi. ‘By Peugeot Sport’ ifadesi, 308 GTi’nin üst düzey sportif kompakt bir otomobil olarak tasarlanması için son derece titiz bir şartnamenin izlenmiş olduğunun anlamını taşıyor.

 

Peugeot Sport tarafından geliştirildi, çünkü 308 GTi’nin performansı her şeyi kanıtlıyor :

- 308 GTi segmentinin en iyi ağırlık-güç oranını sergiliyor.
- Spesifik süspansiyon ve kilitli diferansiyel ile donatılan 308 GTi, Peugeot’ya özgü  keskin ve özel bir sürüş keyfi vaat ediyor.
- 139 g/km CO2 tüketimi ile sınıfının en iyisi olarak Peugeot 308 modelinde olduğu gibi örnek etkinliğini aynen koruyor. 

Sportif genleri gereği, 308 GTI by Peugeot Sport Frankfurt Fuarı’nda vitrine çıkan Peugeot 308 Racing Cup ile yarışçı bir aslanını canlandıracak. Yarış için tasarlanmış 308 Racing Cup modeli RCZ Racing Cup modelinin yerini alacak ve bütün yarış ve heyecan tutkunu müşterilerimiz için 2016 sonunda hazır olacak.

 

Sportiflik ve başarı… 308 projesini iki yıl önce başlangıcından bu yana tarif eden iki kilit sözcük : 2015 yılında, 308 Peugeot’nun dünyada en çok sattığı modeli oldu ve Avrupa C segmentinin podyumunda yerini aldı.

 

Bu başarının sebepleri :

- « Yılın motoru » seçilen benzinli motor PureTech dahil, CO2 salınımlarında sınıf lideri ‘best in class’ unvanlı 9 motor seçeneği.

- GT modelleriyle başarılı bir ürün gamı yükseliş stratejisi. Şimdi GT Line ve 308 GTİ ile devam edecek
- Bütün müşterilerimiz tarafından kabul edilen ve dünyada tam 27 ödül ile tescil edilen mükemmeliyet konsantresi.

Peugeot’nun mükemmellik değerlerini, üst düzey kaliteye sahip yenilikçi Peugeot i-Cockpit tasarımı, sürüş keyfine hizmet eden şık ve dinamik dizaynı ve verimliliği ile somut hale getiren Peugeot 308, markanın mükemmellik değerlerinin zirvede olduğu dönemde lanse edildi ki,  308 R Hybrid modelimizle 308’in performanslarını ve potansiyelini daha da  ileriye taşımak isteyen Peugeot Sport’un coşku ve fikirlerini frenlemek çok zor oldu.

 

4 tekerlekten çekişli bu araç toplam 500 beygir güç üretiyor. Hp başına 3,1 kg’lık olağanüstü ağırlık/güç oranı 0 - 100 hızlanmasını bir çırpıda, 4 saniyenin altında tamamlamasını sağlıyor. Ve tüm bunları kilometrede 70 gram CO2 emisyonuyla, yani 100 km’de sadece 3 litrelik yakıt tüketimiyle gerçekleştiriyor.

 

Peugeot 308 R Hybrid, ekstrem bir tutumluluk ile eşleşen üst düzey bir performansa sahip. Bu Supercar performanslı kompakt hatchback modelin içinde Peugeot Sport’un bütün mühendislik uzmanlığı barınıyor. Peugeot 308 R Hybrid, sıra dışı duyumlar sağlayan ve Peugeot’nun radikal ve çevreci sportif model vizyonunu somutlaştıran bir dinamit konsantresi haline getirildi.

Peugeot 308 GTi ve 308 R HYbrid modelleri Peugeot’nun ürün stratejisinin güçlü markörleridir. Bu ikili, Peugeot ürün gamındaki 23 ‘best in class’ versiyonları yani kendi güç sınıflarında dünyada en az tüketim değerine sahip 23 araç ile Avrupa’da en düşük CO2 emisyon (105,7 gram CO2) değerine sahip Peugeot markasının CO2 performans değerleri anlamında gerçekleştirmiş olduğu tüm ilerlemelerin mirasçılarıdır. 

 

Bu modeller, Peugeot’ya özgü sürüş keyfinin hizmetinde sportiflik ve maksimum etkinlik arayışında gerçekleştirilen hamlenin somut kanıtlarını oluşturuyorlar.

 

Bu sürüş keyfi aynı zamanda sırasıyla Peugeot 208, 2008 ve 308’lerde ilk kullandığımız ve şimdiden 2 milyon müşterinin kalbini fethetmiş olan yenilikçi Peugeot i-Cockpit’imiz ile daha da canlandırılıyor.

Peugeot markasının hedefi ve vizyonu, direksiyonda hissedilen sürüş duygularının canlandırılması, müşterilerin coşku ve heyecanlarının arttırılması, ve böylece bütün duyularının uyarılmasıdır.

 

Geleceğin şehir modeli olan konsept Fractal’da Peugeot standında yerini alıyor. Heykelsi dizaynı sayesinde dururken bile ileri atılıyormuş izlenimi veren, derli toplu kompakt kavram Peugeot Fractal, otomobil kullanımında temel duyularımızdan birisini, işitmeyi, ergonomik ve eğlenceli bir şekilde aktive ederek, aracın tasarımına ses hakkında şimdiye kadar görülmemiş bir düşünceyi dahil eden dünyanın ilk konsept modelidir.

 

Sürüşe yardım sistemi olarak ‘surround’ ses ve kabinin %80’ini oluşturan ses geçirmeyen parçalarda 3D baskı gibi yeni imalat proseslerinin ilk kez kullanıldığı, tamamen yenilikçi bir Peugeot i-Cockpit ve bir iç mekan tasarlandı. Müşterilerimizin heyecanlarını artırmak ve otomobilde yepyeni bir sürüş deneyimi yaratmak için, ses dizaynı entegrasyonunda tamamen öncü bir elektrikli şehir modeli meydana çıktı.

 

Peugeot CEO’su Maxime Picat, “En iyi üst gam marka olmayı hedefleyen Peugeot’nun tüm stratejisini ve enerjisini mükemmeliyet değerlerini yansıtan, etkin, dinamik, yenilikçi ve her şeyi görünüşleriyle ifade eden ürün ve konseptlerinden güç ve destek alan Peugeot, gerçekten yarışta olduğunun bir kanıtıdır ve gelecekte daha da iyilerine şahit olacaksınız” diyerek basın toplantısını sonlandırdı.
 

Son Güncelleme : 20 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo