PEUGEOT'NUN PLANLARINDA DİZEL HİBRİTE YER YOK

Ototeknikveri     21 Eylül 2015 02:52

Dizel hibrit seçeneğine gelecek planlarında yer vermeyen Peugeot, benzinli elektrikli ve plug-in hibrit teknolojilerine odaklandı.

PEUGEOT'NUN PLANLARINDA DİZEL HİBRİTE YER YOK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Peugeot bir dizel hibrit motor çıkartmayı planlamadığını ve gelecek için plug-in hibrit ile benzinli elektrikli hibrit teknolojilerine odaklandığını açıkladı. Firmanın CEO'su Maxime Picat şu anda 508 RXH'de kullanılan teknolojinin tamamen iptal edileceğini duyurdu. Picat, dizel motorlu hibrit teknolojisinin çok verimli ve çevre dostu olduğunu ancak yeterince ilgi görmediğini, dizele ilgi gösteren az sayıdaki piyasa için bu motorları üretmenin ise pahalıya mal olduğunu belirtti. Picat “Daha düşük maliyetli üretim açısından Avrupa'da da, Çin'de de, Norveç'te de, kısacası tüm piyasalarda aynı teknik çözümleri kullanabilmemiz gerekiyor. Dizel hibrit ise sadece bazı piyasalarda ilgi görüyor.” diye konuştu.

 

Peugeot geçtiğimiz günlerde Avrupa'da 3008 dizel hibrit modelini satmayı durdurdu. Şu an bu teknolojiyi kullanan yalnızca 508 modeli kaldı. Picat dizel seçeneğinin satışının 508 modelinin yenilenmesinden önce durdurulup durdurulmayacağı konusunda bilgi vermedi ancak bu teknolojinin hiç bir yeni modelde yer almayacağı kesin. Güncel 508'in ise 2017'ye kadar piyasada kalması bekleniyor.

Son Güncelleme : 22 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo