2016 AUDİ Q2 CENEVRE'DE TANITILACAK

Ototeknikveri     27 Eylül 2015 02:19

Audi'nin yeni kompakt SUV modeli Q2 adını alacak ve 2016 Mart ayında yapılacak Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak.

2016 AUDİ Q2 CENEVRE'DE TANITILACAK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi'nin daha önce Q1 adı ile bilinen yeni çıkacak SUV'si gelecek Mart ayında Q2 ismiyle tanıtılacak. Otomobilin isim değişikliği Audi'nin Q2 ve Q4 isimlerini Fiat Chrysler'e kaptırmak istememesinden kaynaklanıyor. Üretim versiyonu Q2 olarak adlandırılacak, Q1 ise daha sonra gelecek. Bu sayede Q2'den sonra çıkacak ve A1 süpermini temel alınarak geliştirilecek daha küçük bir crossover model için de açık kapı bırakılıyor. Q2 şu anki Q3'ten daha küçük olacak ve Volkswagen grubunun MQB mimarisine sahip olacak. Q1'in son şekli ise 4 metreden daha kısa olacak.

 

Cenevre'deki tanıtımından önce Q2'nin test esnasında görüldüğü pek çok gizli çekilmiş fotoğraf internete sızdı. Son görüntülerde kamuflajlı bir prototip diğer Audi SUV'lerle birlikte test halinde. Piyasaya çıktığında Q2 benzer özelliklere sahip Nissan Juke ve Renault Captur gibi otomobillere iddialı bir rakip olacak.

 

Q2 Audi'nin Q serisini yeni SUV'lerle genişletme planının bir parçası. Bu plan dahilinde Q8 ve Q6 modelleri de çıkartılacak. Ağır kamuflaj altında olmasına rağmen test araçlarının fotoğraflarında Q2'de Q7'nin ön panjur ve tampon tasarımının yeniden yorumlandığı ve ince LED farlar bulunduğu görülebiliyor.

Arka kısımda, eğimli tavan çizgisi bagaj kapağına monte bir spoyler ile sona eriyor, bu da A1'i anımsatıyor. Arka tampon ise kısa ve kalın bir görünüme sahip. Otomobilin alt kenarlarında gövde kaplaması bulunuyor. Q2'nin uzunluk, genişlik, aks açıklığı açılarından üç kapılı A3 ile benzer olacağı anlaşılıyor. A3, 4237 mm uzunluğunda, 1777 mm yüksekliğinde ve 2601 mm aks açıklığına sahip.

 

Yeni Q2'nin içinde güncel Audi A1'deki beş koltuklu kabin geliştirerek kullanabilir ve Q2'ye TT ve Q7'de de kullanılan dijital kontrol paneli teknolojisini getirebilir. Audi'nin bu teknolojiyi daha fazla aracında kullanmak istediği biliniyor. Sistem ayrı bir multimedya ekranına gereksinimi ortadan kaldırıyor ve otomobile lüks bir görünüm veriyor. Yeni modelde SUV'lerde arzu edilen bir özellik olan yükseltilmiş oturma pozisyonu da sunulacak.

 

Yeni Audi Q2 Motor Seçenekleri;

Audi Q2'nin gücünü Volkswagen'in en yeni benzinli ve dizel motorlarının üç ve dört silindirli versiyonlarından alması bekleniyor. Volkswagen'in EA211 benzinli motoru 1.0, 1.2 ve 1.4 litre formlarında sunulacak, EA288 dizel ise 2.0 litre formunda gelecek. Şanzıman seçenekleri ise altı kademe manuel ve çift kavramalı DSG (opsiyonel).

 

Audi daha sonraları Q2'nin hibrit e-tron versiyonunu da çıkartacak. Q2'de yer alması beklenen 201 hp'lik hibrit motor kombinasyonu A3 e-tron'da da kullanılıyor ve 1.4 litre benzinli motor ile elektrikli motordan oluşuyor. SQ2 adını alacak ve S1'de de bulunan 228 hp güç üreten 2.0 litre benzinli motora sahip olacak bir sportif versiyonun çıkartılması ihtimali de mevcut.

Önden çekişli olarak gelecek modelde opsiyonel olarak quattro dört çekişli sürüş sistemi de sunulacak. Audi Q2'yi piyasadaki ilk lüks süpermini SUV olarak yapılandırıyor. Firmanın patronu Rupert Stadler bu yıl başlarında otomobilin geliştirme sürecinin devam ettiğini ve 2016'nın ilk aylarında çıkmasının planlandığını belirtmişti. Stadler üretimin firmanın Ingolstadt'daki merkezine yakın bir noktada bulunan yeni fabrikada yapılacağını da açıklamıştı.

 

2016 Audi Q2 Fiyatı;

Sofistike MQB platformunun kullanımı ve Almanya'da üretilecek olması nedeniyle Q2, ucuz ve giriş seviyesi bir modelden çok lüks bir otomobil olacak ve fiyatı da buna göre belirlenecek. Şu anki A1 Sportback serisinin fiyatı 79 bin TL'den başlıyor ve en üst donanım seviyesi 92 bin TL'ye kadar çıkıyor. Daha büyük Q3 ise127 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Q2'nin fiatının yakın olması beklenen A3 Sportback fiyatı ise ülkemizde 94 bin TL'nin biraz üzerinde. Q2 fiyatının ise ülkemizde 95 bin TL civarında olması bekleniyor. Rakiplerden Mini Countryman 101 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

 

Audi Q2 için genç müşterileri hedefliyor ve firma içinden kaynaklar bunun daha ufak lüks otomobillere olan talebin artmasına bir cevap olduğunu belirtiyorlar. A3 şu anda İngiltere'de Audi'nin en çok satan modeli olarak A4'ü geçmiş durumda.

 

Audi Q2'nin üretimini 2013'te onayladı ve tasarım süreci Kasım 2014'te tamamlandı. Model Audi tasarım şefi Marc Lichte tarafından tasarlandı. 2012'de tanıtılan Crosslane Coupé konsepti Q2'nin önizlemesini sunuyordu ancak modelin tasarımı o günden bu yana oldukça değişti.

Son Güncelleme : 27 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo