Avtovaz 2016 Lada Vesta'nın Seri Üretimine Başladı

Ototeknikveri     27 Eylül 2015 11:58

Avtovaz Grup, ülkemizde de ilgi ile beklenen Lada Vesta modelinin seri üretimine başladı

Avtovaz 2016 Lada Vesta'nın Seri Üretimine Başladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avtovaz Grup, Lada Vesta'nın seri üretimine Izhevsk'deki Lada fabrikasında başlıyor. Üretimin başlangıcı şerefine yapılan törende Rusya Federasyonu Volga Federal Bölgesi Valisi Mikhail Babich, Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Alexander Morozov, Udmurtia Özerk Bölgesi Başkanı Alexander Solovyov ve Avtovaz Başkanı Bo Inge Andersson hazır bulundu. İlk üretilen Lada Vesta, “Comfort” donanım seviyesinden koyu gri renkte “Pluto” oldu. Otomobilde 1.6 litre (106 hp) Lada motor ve Renault manuel vites bulunuyor. Otomobil %71 yerli malzeme ile üretiliyor. Fiyatlar ve donanım Kasım 2015'te satışa başlanmadan önce duyurulacak.

 

Törendeki konuşmasında Vali Mikhail Babich otomobilin %71 yerli malzeme içerdiğine ve ilk kez tamamen Rus tasarımcılar ve Rus mühendisler tarafından geliştirilip yerli bileşenlerle Rusya'da üretildiğine dikkat çekti. Babich “Bir kaç yıl önce fabrikayı ziyaretimizde modernizasyon planlarından söz edilmişti ve bunun başarılacağına kesinlikle inanmıştık. Yine de bu kadar kısa sürede ve bu kadar yüksek kalite ve üretim standartlarıyla bu noktaya gelinmesi çok şaşırtıcı. Yeni Lada Vesta'nın ardındaki firma ve ekip gurur duyuyor. Biz de bu sonuçtan gururluyuz” diye konuştu.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Alexander Morozov'da törende konuşma yaparak Avtovaz'ı kutladı ve konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Bu tüm Rus sanayisi için çok önemli bir olay, Avtovaz için de elbette bir dönüm noktası. Vesta sadece Rus müşterileri değil yabancı alıcıları da etkileyecek tüm özelliklere sahip. Ülkedeki şu anki ekonomik duruma rağmen Vesta otomotiv endüstrimizin teknolojik gelişmelerden geri kalmadığının büyük bir göstergesi. Hükümet olarak modern ve rekabet gücü yüksek Vesta gibi ürünler geliştiren tüm üreticilere tüm gücümüzle destek vermeye devam edeceğiz”.

 

Avtovaz başkanı Bo Inge Andersson ise konuşmasına Lada Vesta'nın dünya standartlarında bir otomobil olduğunu belirterek başladı ve şu ifadelere yer verdi: “Vesta Avtovaz'ın başarılı geleceğinin bir sembolü. Vesta ile birlikte Avtovaz dünyanın en başarılı ve en modern donanıma sahip firmalarından biri oldu. Dünya standartlarında bir kaliteye sahip bu otomobil ile Lada markası yeniden hak ettiği gururu kazandı”.

 

Yeni Lada Vesta için tamamen yeni geliştirilmiş Lada B/C platformu kullanıldı. Platform Avtovaz mühendisleri ve Renault Nissan uzmanları tarafından birlikte geliştirildi. Lada'nın tarihinde ilk kez bir konseptin seri üretime geçmesi sadece 1 yıl içinde gerçekleşti.

2016 Lada Vesta, Izhevsk fabrikasında üretiliyor. Nissan otomobillerin de üretildiği fabrika modernize edilerek yüksek kaliteye kavuştu ve fabrikanın boyama kompleksi, kaynak kompleksi gibi kısımları Rusya'nın en iyisi.

 

Lada Vesta'nın bileşenlerinin önemli bir bölümü de Togliatti'de üretildi. Motor, şanzıman, şasi bileşenleri, orta ve büyük boyutlu presleme parçaları buna dahil. Togliatti'de üretilen bileşenler Lada Vesta'nın fiyatının %60'ını oluşturacak.

 

Yeni Lada Vesta 2016 yılında ülkemizde de satışa sunulacak. Türkiye için Lada Vesta fiyatları henüz açıklanmasa da 40.000 TL civarında bir başlangıç etiketine sahip olması bekleniyor.

Son Güncelleme : 27 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo