VW Tiguan 2016 Tasarım Detayları ve Özellikleri

Ototeknikveri     27 Eylül 2015 05:05

Volkswagen yeni kasa 2016 Tiguan modelinin tasarım detaylarını ve özelliklerini yayınladı.

VW Tiguan 2016 Tasarım Detayları ve Özellikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Dünya promiyerini Frankfurt Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirdiği yeni Tiguan modelinin tasarım detaylarını da yayınladı. İşte Alman üretici tarafından yayınlanan Tiguan'ın tasarım detayları; MQB platformu yeni bir SUV dünyasının temeli oldu. Tiguan hem görsel hem de teknik olarak çarpıcı bir dinamizm sunuyor. Yeni model sportif bir tasarım ve mükemmel boyutlara sahip. Dört çekişli Tiguan 4MOTION Active Control teknolojisi ile her koşulda en iyi sürüş deneyimini sunuyor.

 

Dış cephe tasarımı: Kusursuz ve cüretkar

İkinci nesil Tiguan'da Volkswagen tasarımcıları segmente ilerici ve rekabetçi bir şekilde yeni bir tasarım kalitesi taşıyan bir SUV yarattılar. Tiguan çizgilerindeki mantık ve keskinliğin yanı sıra dominant karakteri ile de rakiplerinden kolayca ayrılan bir görsel profile sahip. 

 

Daha uzun, daha geniş, daha alçak. Yeni modelin boyutları da Tiguan'ı bir önceki nesilden daha ilerilere taşıyor. Artık SUV daha büyük. 4486 mm uzunluğundaki araç eskisinden 60 mm daha uzun ve aks açıklığı da 77 mm uzatılarak 2681 mm'ye çıkartılmış. Yeni otomobil 1839 mm genişliğinde, bu da öncekinden 30 mm daha fazla. Bu arada, arabanın yüksekliği 33 mm azaltılarak 1632 mm'ye çekilmiş (önden çekişli temel modelde). Çok sayıda aerodinamik geliştirmeler sayesinde yeni Tiguan'ın hava sürtünme katsayısı da azaltılmış. Kullanılan inovatif aerodinamiğin bir örneği yeni tasarlanmış kapı aynaları. Rüzgar tüneli tesleri ve hava akımı simülasyonları sonucunda ayna yuvalarının şekli öyle ayarlanmış ki hava sürtünme katsayısındaki payları %40 azaltılmış. Bu ve diğer önlemlerle otomobilin hava sürtünme katsayısı değeri 0.048 gelişme sağlanarak 0.31'e çekilmiş. 

Tiguan 2016 güçlü ön kısım. Yeni Tiguan'ın ön kısmı belirgin şekilde daha geniş görünüyor. Fiziksel genişlemenin yanı sıra ön panjur ve yatay sıralanan farların yarattığı görsel etkinin de bunda payı var. Tiguan Volkswagen'in LED projeksiyon lambalarına sahip ilk SUV'si oldu. Bu LED teknolojisi Highline versiyonunda standart, diğer versiyonlarda opsiyonel olarak sunuluyor ve otomobilin ön kısmında özgün ve şık bir görünüm oluşturuyor. Donanım seviyesine göre değişen şekilde, bir krom şerit de farların üzerinden arabanın ön kısmı boyunca uzanıyor. 

 

Radyatör ızgarasnın ve farların üzerinde, yeni Tiguan'ın kaputu -önceki modeldekine göre çok daha üstte konumlandırılmış- keskin çizgilerle ön cama doğru uzanarak “V” şekli çiziyor. Bu “V” şeklinin alt bitim noktaları far yuvalarıyla birleşiyor. Modeldeki her çizginin mantıksal bir amacı var. Kısa tamponda kaputun “V” şekli yerini ters çevrilmiş “A” şekline bırakıyor. Tüm dikey çizgiler dışarı doğru yöneliyor ve Tiguan'ın gücünü ve genişliğini vurguluyor. 

2016 Volkswagen Tiguan çift karakter çizgisi ile özgün siluet. Otomobilin yan profili çok özgün bir görünüm sergiliyor. Bel çizgisi önceki modele göre daha yüksekte, bu da Tiguan'ın SUV kimliğini pekiştiriyor. Karakter çizgisi de daha yüksekte yer alıyor. Bu çizgi Tiguan'ın en önemli tasarım karakteristiklerinden birisi. Çizgiler tasarımcıların olağanüstü yaratıcılığını ve Volkswagen üretim uzmanlarının aynı derecede olağanüstü bilgi birikimini ortaya koyuyor. Kapı tutacaklarının üzerinde kusursuzca konumlandırılmış yatay çizgi ile, karakter çizgileri Tiguan'ın tüm siluetine hakim oluyor. İlk kez bir otomobilde karakter çizgisi iki defa kullanılıyor. Üst çizginin alt kısmında yatay bir yüzey sınır oluşturuyor, ardından ikinci çizgi başlıyor. Tasarımcılar burada bir “çizgi diyaloğu” olduğunu ifade ediyor. Alttaki çizgi güçlü ve gösterişli tekerlek bombeleri ile omuzları vurguluyor. 

 

Yeni Tiguan'da ortak özellik olarak çizgi diyaloğu. Önceki modelin aksine, karakter çizgisinin üzerindeki bölge daha düz ve yan pencerelere şık bir şekilde bağlanıyor. Bu bağ dinamik köşeli D sütununa kadar uzanıyor (genel görünüm yeni çatı sütunları ile de iyileştirilmiş). “Çizgi diyaloğu” ifadesine bir başka örnek de pencerelerin etrafı ve çatı çizgisinin altındaki düzgün çift çizgiler. Bunlar bulundukları alana ekstra ışıltı katıyorlar. Aynı zamanda çizgiler otomobilin geneline daha sportif bir görünüm kazandırıyor. Spor otomobillerde olduğu gibi, rüzgar tüneli testlerinde şekilleri rafine edilen ve yanal rüzgar gürültüsünü en aza indirgeyen yan aynalar pencere omuzlarının hemen altına monte edilmiş. Yan gövdenin en alt kısmı siyah. Bu siyah bölge otomobili çepeçevre sarıyor. Tekerlek bombeleri üzerinde plastik aksesuarlar da siyah renkte. Gövde ile aynı renkte olan yüzeyler ile otomobilin yanlarındaki antrasit renkli yüzeyleri birbirinden ayıran krom şerit de dış cepheye ayrı bir şıklık katıyor. Bu krom aksan arka kısımda da devam ediyor. 

VW Tiguan 2016 Heykelsi arka gövde. Yanal karakter çizgisi arka lambaların üzerinde belirleyici bir arka kısım elementi haline geliyor. Çizgi standart LED arka lambaların üst sınırını keskin bir şekilde belirliyor. Üç boyutlu tasarıma sahip arka lambaların da oldukça keskin ve yatay bir biçimi var. Arka lambaların arasında devam eden çizgi aerodinamik için önemli. İki parçalı arka lambaların altında bagaj kapağı yanlara kadar uzanıyor, bagaj kapağının maksimum genişliği de önceki modele göre arttırılmış. Stil belirleyici bir başka özellik de arka kısmın yatay yapısının Tiguan'ın arkadan bakıldığında da geniş ve güçlü görünmesini sağlıyor olması. Alt arka kısımda ise antrasit renginde bir bölge ve granit gri metalik renkte entegre bir difüzör yer alıyor. Arkadan bakıldığında portbagajın coupe otomobillerde olduğu gibi güçlü bir omuz kısmı oluşturduğu görülüyor.

 

Yeni 2016 VW Tiguan motor seçeneklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 27 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo