Yeni Suzuki Baleno 2016 Başında Avrupa'da

Ototeknikveri     27 Eylül 2015 05:29

Uzun süren bir ipucu kampanyasının ardından, Suzuki yeni 2016 Baleno beş kapılı hatchback modelini 66. Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıttı.

Yeni Suzuki Baleno 2016 Başında Avrupa'da
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Suzuki “akışkan sıvı” tasarım temasını Baleno'ya uyguladı ve görüleceği gibi tasarımda pek cüretkar davranılmamış hatta bazı kesimler Suzuki'yi daha cesur ve yaratıcı bir tasarım yerine fazla güvenli sularda yüzmekle eleştiriyor. Otomobilin temelinde gövde sağlamlığını %10 arttıran, ağırlığı ise %15 azaltan bir mimari bulunuyor. Yeni Baleno, 15 inç çelik ya da 16 inç alüminyum jant seçeneklerine sahip. Otomobil 3995 mm uzunluğunda, 1745 mm genişliğinde ve 1470 mm yüksekliğinde. 2520 aks açıklığı ile model B segmentine giriyor ancak Suzuki Baleno'yu 355 litre bagaj kapasitesine sahip bir kompakt hatchback olarak lanse ediyor. 

 

Kaputun altında ise yeni Baleno'nun en güçlü özelliği bulunuyor: 3 silindirli, 1.0 litre, BOOSTERJET turboşarjlı ve benzinli motor. Motor 112 PS (82 kW) güce ve 170 Nm torka sahip. Önden çekişli modelde 5 kademe manuel ya da opsiyonel 6 kademe otomatik vites seçenekleri bulunuyor. 

1.2 litre DUALJET normal havalandırmalı atmosferik motor da 90 PS (66 kW) güç ve 120 Nm tork değerleri ile Baleno'nun motor seçenekleri arasında. Bu motor gelişmiş termal verimliliğe sahip ve manuel ya da sürekli değişken vitesle çalışıyor. 

 

İlginç bir şekilde, Suzuki aynı zamanda yeni geliştirilmiş yarı hibrit bir sistem de sunacak. Bu sistemde entegre başlatma jeneratörü hızlanmalar esnasında motora yardımcı olacak. Sistem rejeneratif fren yolu ile elektrik de üretiyor ve normal alternatörler kullanan diğer sistemlere göre çok daha verimli. 

İç kabine bakarsak, Baleno'nun 90'lar havası taşıyan basit bir iç kabin tasarımına sahip olduğunu görüyoruz. İç kabinde 7 inç dokunmatik ekranlı, USB, SD card ve Apple CarPlay desteğine sahip multimedya sistemi yer alıyor. Ayrıca sürücüler hız sınırlayıcılı uyumlanabilir seyir kontrolü sisteminden faydalanabiliyor.

 

Suzuki Baleno'yu Avrupa'da 2016 yılı başlarında piyasaya çıkartacak.

Son Güncelleme : 27 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo