Mercedes E Serisi 2017'de Station Versiyon ile Geliyor

Ototeknikveri     28 Eylül 2015 02:34

Yeni 2016 Mercedes E Serisi ilk kez station formunda görüntülendi. Yeni versiyonun 2017 yılı başlarında piyasaya çıkması planlanıyor.

Mercedes E Serisi 2017'de Station Versiyon ile Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Daha önce sedan formunda görüntülenen Mercedes E Serisi şimdi de geniş taşıma kapasiteli station versiyon ile ortaya çıktı. Estate takısı ile pazarlanacak station versiyonun sedan modelin ardından 2017 yılı başlarında bayilere ulaşması bekleniyor. Son gizli çekilen görüntülerde kamuflaj altında olan E Serisi Estate üretime hazır gibi görünüyor. Otomobillin tasarım özelliklerinin tıpkı C Serisi gibi Mercedes'in en yeni stilini yansıttığı görülüyor. C Serisi ve S Serisi modelleri ile uyumlu olması için yeni E Serisi çıkıntılı ve iki şeritli ön panjur, büyük farlar ve ön camda daha ince ve zarif bir profile sahip. Köşeli selefine göre, beşinci nesil E Serisi, Audi ve BMW'nin sedan ve station serilerindekine benzer bir profile sahip.

 

Mercedes'in bu en büyük station modelinin sınıf lideri bagaj kapasitesine sahip olması ve bu alanda Skoda Superb station ile rekabet etmesi bekleniyor. Yeni E Serisi en yeni S Serisi modellerinden de bazı güvenlik ve teknoloji özellikleri alacak. Dokuz yeni sürüş yardımı sistemi de bunlara dahil.

Güncellenmiş güvenlik kiti, kameralar ve radarlar yeni otomobilde yer bulacak. Ayrıca, Intelligent Drive ve Steering Pilot akıllı sürüş sistemleri E Serisi Estate'in virajları sürücü komutu olmadan güvenli bir şekilde alabilmesini ve uyumlanabilir seyir kontrolü ile öndeki arabalar ile arasında güvenli mesafeyi ayarlayabilmesini sağlıyor.

 

E Serisi sedan versiyonundaki motorlar statiion versiyonda da bulunacak. Bu da ultra verimli bir plug-in hibrit versiyon da bekleyebileceğimizi gösteriyor. Dizel motor serisi 2.1 litre E200, E220 ve E250 seçeneklerinden ve 3.0 litre altı silindirli E350 CDI motordan oluşacak.

 

Benzinli motor seçenekleri ise 2.0 litre E200 ve E250 olurken daha sonra E300 3.0 litre seçeneği de eklenecek. Bu versiyonun dört çekişli sürüş sistemine sahip olması da mümkün. Yüksek performanslı Mercedes AMG E63 cephesinde de bir station versiyon çıkıp çıkmayacağı henüz belirsiz. Yeni otomobilin fiyatının şu an piyasada olana versiyona benzer şekilde başlayacağı öngörülüyor.

Son Güncelleme : 28 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo