VW SKANDALINA YOL AÇAN BOSCH TEST YAZILIMI

Ototeknikveri     29 Eylül 2015 01:31

Bosch'un yazılımı sadece test amacıyla geliştirdiği ancak Volkswagen'in bu yazılımı üretim versiyonu otomobillerinde de kullandığı ortaya çıktı

VW SKANDALINA YOL AÇAN BOSCH TEST YAZILIMI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen'in emisyon skandalına yol açan “defeat device” dizel motor yazılımının firmaya, Bosch tarafından test amaçlı kullanılması için verildiği ancak Volkswagen'in yazılımı üretim versiyonu otomobillerde de kullandığı ortaya çıktı. Volkswagen mühendislerinden biri firmasını 2011 yılında konuyla ilgili uyarmış. Almanya'da yayınlanan haftalık gazete Bild am Sonntag'a göre Volkswagen'in başını derde sokan yazılım Bosch tarafından sadece test amaçlı kullanılması için verilmiş. 2007 yılında Bosch yetkilileri söz konusu motor yazılımını üretim versiyonu otomobillerde kullanmanın yasa dışı olacağı konusunda Volkswagen'e uyarıda bulunmuş. Son ortaya çıkan bilgilere göre Volkswagen'in Bosch'tan ve diğer yerlerden gelen uyarıları dikkate almayarak otomobillerinde “defeat device” yazılımını kullanmaya devam ettiği anlaşıldı. Sonuç olarak şu an dünya çapında 11 milyon adet “defeat device” kullanan otomobil bulunuyor.

 

Frankfurter Allgemeine gazetesine göre Volkswagen'e bir uyarı da 2011 yılında firma bünyesinde çalışan bir mühendisten gelmiş. Bu uyarıyı da göz ardı eden Volkswagen dizel motorlu araçlarda emisyon testlerini manipüle eden hile yazılımını kullanmaya devam etmiş. Söz konusu yazılım Audi, Seat ve Skoda otomobillerde de bulunuyor.

 

Skandal ile ilgili soruşturma 2.0 TDI motor üzerinde başlatılmıştı ancak şu anda 1.6 TDI da soruşturuluyor. 1.2 TDI ile ilgili de şüpheler var. EPA daha büyük araçlarda kullanılan 3.0 litre TDI motor hakkında da soruşturma başlattı. Bu motorda da hile olduğu ortaya çıkarsa skandal Porsche markasını da kapsayacak.

Son Güncelleme : 30 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo