VOLKSWAGEN SKANDAL'DAN YILLAR ÖNCE UYARILMIŞ

Ototeknikveri     29 Eylül 2015 02:24

Volkswagen'e otomobillerinin yasal olduğunu kanıtlaması için 7 Ekim'e kadar süre verildi. Öte yandan, Alman medyası Volkswagen'in illegal yazılım ile ilgili 2007 yılında uyarıldığını ortaya çıkarttı.

VOLKSWAGEN SKANDAL'DAN YILLAR ÖNCE UYARILMIŞ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alman yetkililer Volkswagen Group için bir hafta süre vererek tüm otomobillerinin emisyon sınırlarına uygun olduğunu kanıtlamasını istedi. Firmanın 2007 yılında “defeat device” yazılımını kullanmasının yasa dışı olduğu konusunda uyarıldığı ve emisyon testlerinde hile yapan bu yazılıma üretim versiyonu otomobillerde yer vermemesi gerektiği söylendiği ortaya çıktı. Bild am Sonntag gazetesinde çıkan bir habere göre, Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) adlı federal otomobil kurumu Volkswagen'den 7 Ekim'e kadar illegal yazılımı kullanmadan emisyon standartlarını karşılayabileceğini kanıtlamasını istedi. Eğer firma bu tarihe kadar standartları karşılayamazsa KBA Almanya'da yazılımdan etkilenen otomobillerle aynı tipteki tüm otomobilleri yasaklayabilir.

 

Aynı gazetede ayrıca Volkswagen'e yazılımı tedarik eden Bosch firmaısnın 2007'de Volkswagen'i uyararak yazılımı üretim versiyonu otomobillerde kullanmamasını istediği açıklandı. Haberde Bosch'un yazılımı sadece test amaçlı geliştirdiğine yer verildi.

 

Bu arada, bir diğer Alman gazetesi Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung bir Volkswagen mühendisinin de 2011 yılında çalıştığı firmayı emisyon testleriyle ilgili yasa dışı uygulama için uyardığını ortaya çıkarttı. Gazete bu habere kaynak olarak Volkswagen'in kendi bünyesindeki müfettişlerini gösterdi.

Son Güncelleme : 30 Eylül 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo