Honda'nın Tokyo Otomobil Fuarı Yenilikleri

Ototeknikveri     01 Ekim 2015 02:40

Honda, 28 Ekim – 8 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenecek 44. Tokyo Otomobil Fuarı'nda çok sayıda konsept ve üretim versiyonu yeni otomobil ve motosiklet modellerini tanıtacağını duyurdu.

Honda'nın Tokyo Otomobil Fuarı Yenilikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fuardaki en büyük alanı kullanacak Honda standı ürün yelpazesinin genişliğini ve çeşitliliğini vurgulayacak, Honda müşterilerinin günlük yaşamlarını kolaylaştıran inovatif mobilite çözümlerini sergileyecek. Geniş model portfolyosu “Hayallerin Gücü” sloganı ile sunulacak. Fuarda Honda'nın “FCV” kod adlı ilk yakıt hücreli otomobili, yeni NSX hibrit süperotomobil ve uluslararası yarış serilerinden bir dizi yarış otomobili de ilk kez görülecek.

 

Honda FCV

Honda'nın geçici olarak FCV şeklinde isimlendirilen yakıt hücreli otomobili üretim versiyonu model olarak dünyada bir ilk. Salon tipi otomobil yakıt hücresini normalde motor ve şanzımanın yer aldığı kısımda bulunduracak. Bu güç aktarım mekanizması yerleşimi sayesinde otomobil beş yetişkinin konforlu şekilde yolculuk edebileceği genişlikte bir iç kabine sahip olacak. Dahası, FCV 700 kilometreden fazla sürüş mesafesine sahip olacak. FCV'nin Japonya versiyonunda yakıt hücresini acil durumlarda elektrik üreten bir jeneratör olarak kullanmak da mümkün olacak.

Japonya için yeni modeller

Bu yaz Avrupa'daki güçlü satışları takiben, yeni Civic Type R da Tokyo fuarında Japonya prömiyerini yapacak. İngiltere'de üretilen yeni Type R'ın Japonya satışları yıl sonunda başlayacak.

 

Honda aynı zamanda yeni S660 açık tavanlı spor mini otomobilini de tanıtacak. S660 sadece Japonya'da satılacak ve kompakt ve tasarruflu bir otomobilde spor otomobillerin sürüş keyfini vermek üzere tasarlanmış.

 

Inovatif modern konseptler

Honda fuarda pek çok konsept model de sergileyecek. Bunlar arasında gücünü Eylül'de Frankfurt fuarında gördüğümüz RC213V'den alan Honda Project 2&4 de bulunuyor. Kapsayıcı bir sürüş ortamı vermek üzere tasarlanmış Honda Project 2&4, Honda'nın motorsikletin özgürlüğü ile otomobilin manevra kabiliyetini birleştirme deneyiminden faydalanıyor.

 

Mobilitenin geleceği ile ilgili ipuçları sunan diğer konseptler arasında ise Honda'nın Wander Stand ve Wander Walker projeleri yer alıyor. Her iki konsept de mobilitenin verdiği keyif ve özgürlüğü keşfetmek için tasarlanmış. Wander Walker özellikle yayalar arasında özgürce manevra yapabilme yeteneğine odaklanıyor.  

 

- Honda'nın yeni yakıt hücreli otomobili dünya prömiyerini yapıyor 
- Yeni ve inovatif üretim modellerini fütüristik konseptler takip edecek
- Esnek ve zengin çeşitli ürün yelpazesi “Hayallerin Gücü” sloganıyla sunuluyor 

Son Güncelleme : 01 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo