Yeni VW Touran Avrupa'da Bayilerde

Ototeknikveri     01 Ekim 2015 03:51

Yeni kasa 2016 Volkswagen Touran, Almanya'da 23 bin 350 Euro'dan başlayan fiyatlarla bayilerde yer almaya başladı.

Yeni VW Touran Avrupa'da Bayilerde
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Touran artık Volkswagen bayilerinde görülebiliyor. Yeni çok amaçlı aile aracı öncekinden daha hafif ve sportif oluşuyla ve güçlü tasarımıyla öne çıkıyor. Geniş ve farklı şekillerde kullanılabilen iç kabinin yanı sıra, Volkswagen Touran'da bir dizi yeni sürüş yardımı ve multimedya sistemlerinde yer verdi. EuroNCAP'e göre, Touran Avrupa'daki en güvenli otomobillerden birisi. Tüm ilave donanıma, daha fazla konfor ve güvenliğe rağmen otomobilin fiyatı mutevazı olmaya devam ediyor. Yeni Touran'ın fiyatı Almanya'da 23 bin 350 Euro'dan başlıyor. Yeni tasarım, daha fazla alan, en iyi güvenlik özellikleri, yeni sürüş yardımı sistemleri ve mükemmel akıllı telefon entegrasyonu ile maksimum bağlanabilirlik sunan yeni Touran, sportif görünümle pek çok akıllı çözümü birarada sunuyor. Örneğin, iç kabin tamamen yeniden tasarlanmış, kargo kapasitesi 1980 litreye kadar arttırılmış, koltuklara tamamen katlanıp kapatılabilme özelliği getirilmiş. Altı koltukta ISOFIX sabitleyiciler, 47 farklı depolama alanı gibi kolaylıklarla da Touran günlük hayatta mükemmel yardımcı haline geliyor.

 

2016 Touran'da ikinci nesil Modüler Multimedya Sistemine yer verilmiş (MIB II). Sistem maksimum bağlanabilirlik ve “APP Connect” Car-Net özelliği sunuyor. MirrorLinkTM, Android Auto (Google) ve CarPlay (Apple) her türlü akıllı telefonun doğrudan multimedya sistemine bağlanabilmesini ve geniş dokunmatik ekrandan yönetilebilmesini sağlıyor. Volkswagen “Guide & Inform” özelliği trafik durumu bildirimleri, park yeri bulucu, benzin istasyonu ve yakıt fiyatı bilgileri gibi online hizmetler sunuyor. MIB II sisteminde artık aynı anda iki akıllı telefon bağlayabilme özelliği de var.

Yeni Touran'da, aileler için faydalı bir özelliğe daha yer verilmiş. Elektronik ses yükseltme sistemi sayesinde sürücünün ya da öndeki yolcunun sesi eller-serbest telefon ünitesi sayesinde arka tarafta net bir şekilde duyulabiliyor. 2016 Touran multimedya sistemine bağlı hoparlörlerden ses ikinci ve üçüncü sıradaki yolculara iletiliyor.

 

Yeni VW Touran aynı zamanda inovatif kaza sonrası otomatik fren sistemi (Automatic Post-Collision Braking) ve proaktif yolcu koruma sistemiyle (PreCrash proactive occupant protection system) geliyor. Çok sayıda başka asistan sistemler de opsiyonel olarak sunuluyor. Bunlar arasında “ACC Adaptive Cruise Control” (uyumlanabilir seyir kontrolü), “Front Assist with the City Emergency Braking function” (şehir içi acil fren sistemi), “Traffic Jam Assist” (yoğun trafik asistanı), “Side Assist with Rear Traffic Alert” (yan ve arka trafik bildirimi) ve “Trailer Assist” treyler manevra asistanı yer alıyor. Ayak hareketi ile aktive edilebilen lolay açılır bagaj kapağı, sürüş profili seçim özelliği ve yüksek performanslı LED farlar da yeni Touran'ın özellikleri arasında.

 

Benzinli (TSI) ve dizel (TDI) motorlar tamamen yeni. Touran ilk piyasaya çıkışında iki TSI ve TDI versiyonla sunulacak. Bunların güç çıkışları 81 kW / 110 hp ve 110 kW / 150 hp olacak. Benzinli cephesinde 1.2 (110 hp) ve 1.4 (150 hp) litrelik TSI üniteler, dizel cephesinde ise 1.6 (110 hp) ve 2.0 (150 hp) litrelik TDI üniteler yer alacak.

 

Yeni Touran'ın ülkemizde ise bu yıl içerisinde satışa sunulması beklenmiyor. 2016 için ise durum belirsizliğini koruyor.

 

Yeni VW Touran ilk detayları için lütfen tıklayınız.

Son Güncelleme : 01 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo