Seat SUV 7 Koltuk Seçeneğine de Sahip Olacak

Ototeknikveri     01 Ekim 2015 07:29

Seat yeni SUV ailesini, 7 koltuklu bir büyük crossover modelinde bulunduğu üç araçtan oluşturmayı hedefliyor.

Seat SUV 7 Koltuk Seçeneğine de Sahip Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Seat önümüzdeki dönemde geliştireceği iki crossover modelin yanı sıra yedi koltuklu bir crossover daha geliştirecek. Frankfurt Otomobil Fuarında konuşan Seat patronu Jürgen Stackmann bir D segmenti SUV çıkartmakta potansiyel gördüklerini söylemişti. Firma şu anda gelecek yılki Cenevre fuarında tanıtacağı Leon temelli C segmenti crossover modeline odaklanmış durumda. Stackmann bunun ardından tasarımı tamamlanma aşamasında olan bir B segmenti SUV planladıklarını belirtiyor. Bu iki crossover modelin ardından ise daha büyük bir modelin çıkması düşünülüyor. Seat D segmenti bir SUV konsepti olan 20V20'yi bu yılki Cenevre fuarında tanıtmıştı.

 

SUV'nin motor seçenekleri Seat Leon serisini yansıtabilir. 1.4 litre benzinli turbo motor giriş seviyesi seçeneği olurken, 1.6 litre turbodizelli versiyonun en çok satan olması bekleniyor. Diğer emsalleri gibi Seat crossover da önden çekişli ve dört çekişli olarak iki formda sunulacak. Büyük modelin yedi koltuklu olması bekleniyor.

 

Seat 2008 yılından beri ilk kez kar etti ve 1.8 milyar Sterlin tutarında beş yıllık bir yatırım programından yararlanacak. Bu rakam önceki beş yıllık plandan %40 daha fazla. Bu sayede firma büyük bir SUV model geliştirmeye bütçe ayırabilecek. Firma üretim tesislerine de yatırım yaparak fabrikalarını modernize edecek.

 

Yatırımın bir kısmı da Seat elektrikli otomobillere ayrılacak. Öte yandan, Seat plug-in hibritlere önem verse de Volkswagen grubu bünyesinde elektrikli araçlarla öne çıkan marka Seat'dan çok Audi olacak. Daha üst gelir grubuna hitap eden Audi markasının müşterileri genelde kişisel garaja sahip oluyor, bu da elektrikli araçlarını şarj etmelerini kolaylaştırıyor.

 

Söylentilere göre Seat'ın büyük SUV'si 2018 yılına doğru çıkacak. Skoda'nın yedi koltuklu crossover modeli ise 2016'da geliyor.

Son Güncelleme : 02 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo