2016 Mercedes E Serisi, Hibrit Motorlarla Gelecek

Ototeknikveri     06 Ekim 2015 01:34

Önümüzdeki yıl yollara çıkacak olan yeni kasa 2016 Mercedes E Serisi ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

2016 Mercedes E Serisi, Hibrit Motorlarla Gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Önümüzdeki yılın Ocak ayında Amerika'da tanıtıldıktan sonra pazara sunulmaya başlanacak yeni nesil Mercedes E Serisi, markanın gelecek nesil motorlarını bünyesinde barındıracak olması ile öne çıkıyor. 156 hp güç üreten 1.6 litrelik benzinli motora sahip E180 seçeneği ile ülkemizde satışları ciddi oranda yükselen E Serisi'nin, Alman medyasında çıkan haberlere göre benzinli motor gamı 1.6 litrelik 156 hp'lik ünite ile 560 hp güç üreten 4.0 litrelik V8 ünite arasında geniş bir yelpazeden meydana gelecek. Benzinli ve dizel ayrımı olmaksızın E Serisi'nin neredeyse tüm motor seçeneklerinde hibrit sistemine yer verecek olan Mercedes, ilk seçenek olan hafif hibrit (mild hybrid) modellerde 20 hp ile 27 hp arasında değişen elektrik motorlarını kullanacak. Plug-in hibrit adı verilen şebekeden şarj edilebilen hibrit motor alternatiflerine de sahip olacak E Serisinde, güçleri 100 hp ile 163 hp arasında değişen elektrik motorları, araçların akü kapasitesine bağlı olarak 50 km, 80 km veya 120 km boyunca sadece elektrikli olarak emisyonsuz bir şekilde seyrine imkan sağlayacak. 

 

Yeni E Serisinde en çok merak edilen, güncel C Serisi'nde de sunulan Renualt menşeili 1.6 litrelik dizel motorun sunulup sunulmayacağı belirsizliğini korurken, daha büyük dizel motor seçenekleri de henüz netleşmiş değil. Bazı kaynaklara göre OM654 kodlu yeni nesil dört silindirli 2.0 litrelik dizel motorların yeni E Serisi ile gün ışığına çıkacağı belirtilse de, markanın güncel bir çok modelinde yer bulan OM651 kodlu 2.1 litrelik dört silindirli dizel motorların kullanılmaya devam edecek olması en büyük olasılık olarak görülüyor. Marka tarafında yapılan resmi açıklamada yeni E Serisi'nin 100 gr/km emisyon salınımının daha altında bir değere sahip seçeneklerinin olacağı 1.6 litrelik dizel motorun E Serisi'nde sunulma ihtimalinin yüksek olduğuna işaret ediyor. 

Son Güncelleme : 06 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo