VOLKSWAGEN SKANDALDAN ETKİLENEN OTOMOBİLLERİ OCAK'TA GERİ ÇAĞIRACAK

Ototeknikveri     08 Ekim 2015 11:45

Geri çağırma ilk olarak Ocak ayında başlayacak. Volkswagen 2016 sonuna kadar tüm otomobillerin düzeltilmiş olacağını taahhüt ediyor.

VOLKSWAGEN SKANDALDAN ETKİLENEN OTOMOBİLLERİ OCAK'TA GERİ ÇAĞIRACAK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen'in yeni patronu Matthias Müller firmanın emisyon skandalından etkilenen otomobilleri uygun hale getirmek için Ocak ayından itibaren geri çağırmaya başlayacaklarını açıkladı. Bir Alman gazetesine konuşan Müller skandaldan etkilenen tüm otomobillerin gelecek yılın sonuna kadar düzeltilmiş olacağını belirtti. Dün, Müller etkilenen otomobiller için geliştirdikleri bir teknik çözümün onaylanmak üzere olduğunu açıkladı. Müller bazı otomobillerde sadece yazılım düzenlemesi yapılacağını, bazılarında ise donanımda da güncellemeye gerek olacağını ifade etti.

 

20 bin çalışan ile toplantı yapan Müller, hazırladıkları teknik çözümün en kısa zamanda onay için yetkililerce inceleneceğini duyurdu. İki farklı çözüm geliştirildiği (yazılım ve donanım) bildirilse de, hangi motorların hangi güncellemelerden geçeceği tam olarak açıklanmadı. Henüz doğrulanmamış bazı haberlere göre donanım güncellemeleri EA189 dizel motorun 1.6 litre versiyonuna odaklanacak, bu motorda yeni yakıt enjektörlerine gerek olacak.

 

Müller açıklamasında şunları belirtti: “En önemli işimiz müşterilerimizin, ortaklarımızın, yatırımcılarımızın ve kamuoyunun kaybettiğimiz güvenini yeniden kazanmak. Bu yönde atacağımız ilk adım hızlı bir inceleme ve açıklama olacak. Ne zamanki herşeyi çıkartır masaya koyarız, herşeyi tamamen açıklarız, o zaman bu kaybettiğimiz güveni yeniden kazanabiliriz. İnanın ben de sabırsızlanıyorum. Ancak dört marka ve pek çok modelle ilgili bu durumda dikkatli olmak hızlı olmaktan daha önemli. Problemleri çözecek teknik çözümler hazırlanıyor, bunları öngörebiliyoruz Öte yandan, ticari ve finansal anlamda henüz önümüzü göremiyoruz”.

 

İngiltere'de Audi, Skoda, Seat ve Volkswagen websiteleri kurarak müşterilerine arabalarının skandaldan etkilenip etkilenmediğini görme şansı sunuyor. Volkswagen'in web sitesinde müşteriler VIN numarasını girerek otomobillerinin EA189 motor ve “defeat device” içeren otomobillerden biri olup olmadığını görebiliyor. Audi de Pazartesi öğleden sonra bu hizmetini başlattı. Volkswagen'in web sitesi açıldıktan kısa süre yoğun trafik yüzünden çökerek kapandı. Sonrasında yeniden normal şekilde çalışmaya başladı.

Son Güncelleme : 08 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo