Volvo'da Yeni Şasi Simülatörü

Ototeknikveri     08 Ekim 2015 12:29

Volvo, Dünyanın en ileri teknolojisine sahip şasi simülatörünü kullanmaya başlıyor.

Volvo'da Yeni Şasi Simülatörü
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo Otomobil dünyanın en ileri teknoloji Vi-Grade şasi simülatörünü satın alan ilk lüks otomobil markası oldu.  Aynı donanım Ferrari ve Porsche tarafından da kullanılıyor. Simülatör yeni nesil Volvo otomobillerin geliştirilmesinde kullanılacak. Videoda simülatörü iş başında görebilirsiniz. Simülatör heyecan verici sanal ortamlar kullanıyor. Bunlar arasında Almanya'nın ünlü Nürburgring bölgesi ve Volvo'nun İsveç'teki gizli test tesisi de bulunuyor Simülatör Volvo'ya yüksek hız stabilitesi, denge ve kişisel sürüş modları için çok erken aşamalarda geliştirme ve düzenleme şansı veriyor. Bu sayede geliştirilen otomobiller daha hızlı yanıt ve daha fazla sürüş keyfi veriyor.

 

Sürücüye tam kontrol

Volvo Otomobil Ar-Ge Başkan Yardımcısı Dr. Peter Martens yaptığı açıklamada “İnsan kaynaklarına, teknoloji ve tesislere önemli yatırımlar yaparak Volvo sürüş deneyimini yeniden tanımlamaya çalışıyoruz. Hedefimiz sürücüye tam kontrol, kolaylık ve hızlı yanıt sağlamak. Tüm Volvo ürünlerinde sürüş deneyimini gelişitireceğiz” diye konuştu.

 

İsveçli otomobil üreticisi simülatörün sanal ortamlarını otomobillerin erken geliştirme aşaması için kullanıyor. Simülasyon kullanımı gerçek bir sürücünün deneyimi ve değerlendirmesi ile bilgisayar yardımlı objektif data analizinden hızlı test ve sağlıklı ayarlamalar için faydalanabilmesini sağlıyor.

 

Bu girişim sürüş deneyimi anlamında Volvo Otomobil için yeni bir başlangıç anlamına geliyor. Dr. Mertens bu konuda şunları söylüyor: “Ar-Ge tesislerimize ve ürün bileşenlerimize yaptığımız çok önemli yatırımlar şimdi meyvelerini veriyor. Tamamen yeni “boyutlandırılabilir ürün mimarisi” (SPA) platformumuz, modüler güç aktarım mekanizmaları programımız ve en yeni şasi bileşenlerimiz bunun başlangıç noktası”.

 

İnovasyon özgürlüğü

Yeni simülatör konsept geliştirme aşaması ve daha kısa geliştirme süresi anlamında daha fazla özgürlük sağlıyor. Bu sayede daha duyusal ve zengin bir sürüş deneyimi elde ediliyor.

 

Volvo Otomobil Grubu'ndan Taşıt Dinamikleri Sorumlusu Stefan Karlsson bu konuda şunları söylüyor: “Yeni simülatörün güzelliği hesaplama modellerini fiziksel olarak deneyimleme ve bunları insan test sürücüleri kullanarak değerlendirme fırsatı sunması. Bu bir toplantı odasında grafiklere ve rakamlara bakmaktan çok daha iyi. İnsan merkezli geliştirme hedefimizin gerçeğe dönüştüğü ve Sizin Etrafınızda Tasarlandı şeklindeki sloganımızın sürüş deneyimine yansıdığı bir aşamadayız”.  

Son Güncelleme : 08 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo