Volkswagen, Emisyon Hilesini Avrupa'da da Kullanmış

Ototeknikveri     09 Ekim 2015 03:04

Volkswagen'in Amerika pazarında ortaya çıkan Dieselgate skandalı, Avrupa pazarında satılan modellerde de uygulanmış.

Volkswagen, Emisyon Hilesini Avrupa'da da Kullanmış
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen'in dizel araçların emisyon testlerinde hile yapmak için kullandığı yazılımı Avrupa'da da devreye sokulmuş. Olay dün Almanya'da Sueddeutsche Zeitung gazetesinin haberi ile ortaya çıktı. Volkswagen geçen ay ABD'deki emisyon testlerinde hile yaptığını itiraf etmiş ve dünya çapında 11 milyon otomobilin emisyon testi hile yazılımından etkilendiği ortaya çıkmıştı. Firma yazılımın ABD dışındaki testlerde de kullanılıp kullanılmadığını açıklamamıştı. Son çıkan habere göre, Volkswagen ABD'nin yanı sıra Avrupa'daki test prosedürlerini de hile yazılımı ile atlatmış.

 

Haberle ilgili fikri sorulan bir firma sözcüsü teknik çözümler için tüm güçleri ile çalıştıklarını belirtti. Sözcü, bu noktada sorulan soruların spekülatif olduğunu söyledi.

 

Volkswagen yetkilileri, yazılımın emisyon testlerini etkileyip etkilemediğini, etkilediyse bunun hangi boyutlarda olduğunu araştırıyor. Emisyon kontrol yazılımının Avrupa yasalarına uygun olup olmadığı da değerlendiriliyor. Firma Alman resmi yetkililere Avrupa Birliği sınırları içinde 8 milyon dizel otomobilde emisyon testi hile yazılımı bulunduğunu bildirdi.

 

Almanya Ulaştırma Bakanı, yetkililerin Volkswagen'in dizel motorlarını düzeltmek için planlarını bildirmeden önce yerine getirmesi gereken başka yükümlülükleri de olup olmadığını araştırdıklarını belirtti. Berlin'de konuşan Alexander Dobrindt habercilere Volkswagen'in Almanya Federal Motorlu Ulaşım Otoritesi'ne (KBA) gönderdiği detaylı raporda 2.0, 1.6 ve 1.2 litre Euro 5 dizel motorlarının ayarlama gerektirdiğini belirttiğini aktardı.

 

Dobrindt şöyle konuştu; “2.0 litre motorlar için, Volkswagen bir yazılım çözümünün bu yıl bitmeden hazır olacağını ve gelecek yılın başından itibaren uygulanacağını bildirdi. 1.6 litre motorlarla, yeni yazılıma ek olarak, motor değişiklikleri de gerekli olacak. Bu değişiklikler de Volkswagen'e göre en erken Eylül 2016'da hazır olacak”. Dobrindt ayrıca KBA'nın yakında Volkswagen'den ilave talepleri ve soruları için karar vereceğini dile getirdi.

 

CEO Matthias Mueller'e göre, Volkswagen Ocak ayından itibaren Avrupa'da bir geri çağırma yapacak ve gelecek yılın sonunda sorunlu otomobilleri tamamen düzeltmiş olacak. Otomobillerin çoğu sadece yazılım güncellemesine ihtiyaç duyacak. Bazıları ise yeni enjektör sistemleri ya da özel atölyelerde yeniden inşa süreci ile daha büyük katalitik konvertörler yüklenmesini gerektirecek. Bazı durumlarda otomobiller tamamen yenileri ile de değiştirilebilecek.

 

Emisyon testi hile yazılımı içeren 11 milyon Volkswagen Group otomobilinden 5 milyonu Volkswagen markasına, 2.1 milyonu Audi'ye, 1.2 milyonu Skoda'ya, 700 bini Seat'a, 1.8 milyonu ise hafif ticari araçlara ait.

Son Güncelleme : 09 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo