Yeni kasa Mitsubishi ASX'in öncüsü; Ex Compact Crossover Konsept

Ototeknikveri     09 Ekim 2015 11:16

Mitsubishi, bu ayın son günlerinde yapılacak 2015 Tokyo Motor Show'da eX elektrikli crossover adlı en yeni konseptini sergileyecek.

Yeni kasa Mitsubishi ASX'in öncüsü; Ex Compact Crossover Konsept
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mitsubishi çeşitli zamanlarda alternatif yakıt kullanan konseptler çıkartmayı bir gelenek haline getirdi. Bunun en yeni örneği de eX tam elektrikli kompakt crossover oldu. Konseptin keskin hatlara sahip bir tasarımı, Japon üreticinin yeni kasa ASX gibi gelecekteki seri üretim otomobillerine ışık tutuyor. Ön kısım firmanın Dynamic Shield (dinamik kalkan) adı verilen özgün yüz ifadesinin yeni bir yorumunu yansıtıyor. Bu kısmı ince üst aydınlatma demetleri ve altına yerleştirilmiş ikinci bir grup LED ışık tamamlıyor. Konseptte öne doğru açılan kapılar gömme kapı tutacakları ile gelecek. Eğimli tavan çizgisi ve kabin içini gösteren camlı C sütunu da konseptin diğer dikkat çekici özelliklerinden. EX aşırı büyük tekerlekler üzerinde oturuyor, bumerang şeklinde LED arka farlara sahip ve arka kısımda ön yüzü taklit eden şekilde iki tonlu siyah ve sarı renk kullanılmış.

 

Mistsubishi detaylara girmese de konseptin gücünü yeni nesil bir elektrikli otomobil sisteminden alacağını ve kalıcı dört çekişli sürüş sistemiyle geleceğini belirtiyor. Konseptte bağlantı sistemleri ve aktif güvenlik donanımı ile otonom sürüş teknolojisi de bulunuyor. Bunlarla ilgili henüz fazla bilgi yok.

 

Konsept 29 Ekim'den itibaren Outlander PHEV, Outlander PHEV Baja Portalegre 500 ralli otomobili (replika), i-MiEV, Pajero ve pek çok JDM otomobil ile birlikte Tokyo'da sergilenecek.

Son Güncelleme : 09 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo