Fiat 2016'da C Segmentine Geri Dönüyor

Ototeknikveri     09 Ekim 2015 11:40

Fiat, Egea Sedan modelinin ardından 2016 yılı içerisinde hatchback ve station modelleri de yollara çıkaracak.

Fiat 2016'da C Segmentine Geri Dönüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tofaş ve FCA'nın Aegea Projesi otomobillerinin sedan versiyonu “Egea” ismi ile Kasım ayında yollara çıkacak. Bu modeli 2016'da beş kapılı hatchback ve bir station takip edecek. Her iki model de dünyaya Tofaş – FCA'nın Türkiye'deki Bursa fabrikasından ihraç edilecek. Yeni sedan model Bursa'nın yanı sıra Brezilya ve Hindistan fabrikalarında da üretilebilir ancak İtalya'da herhangi bir üretim olmayacak. Aegea Projesi Fiat'a C segmenti sedan, hatchback ve stationlarda yeni bir başlangıç anlamına geliyor. Firmanın Linea ve Bravo modelleri yaşlarının ilerlemesi nedeniyle rekabet güçlerini kaybetmeye başlamıştı. Bu otomobiller en çok Türkiye, Brezilya ve Hindistan'da satılıyor ancak bazı Avrupa piyasaları, Meksika ve Güney Afrika'da da bulunabiliyor. Linea ve Bravo'ların tarihi 2006'ya kadar gidiyor.

 

Bravo üretimi 2014'ün üçüncü çeyreğinde İtalya'da durduruldu ancak Brezilya'da halen devam ediyor. Brezilya piyasasına yönelik Bravo Kasım 2014'te bir güncellemeden geçirilmişti. Bu yüzden yeni Egea beş kapılı modelin yerel üretimi Brezilya'da 2017 yılına kadar başlamayabilir. Egea sedan 4.5 m uzunluğunda, 178 cm genişliğinde ve 148 cm yüksekliğinde. Tofaş'a göre bagaj kapasitesi 510 litreyi aşacak. Türkiye piyasası için motor seçenekleri iki MultiJet II dizel ve iki benzinli motordan oluşacak.

 

Aegea Projesi dünya prömiyerini sedan formunda 2015 yılı Mayıs ayında İstanbul Otomobil Fuarı'nda yapmıştı. 2014 Nisan'ında Just-auto haberinde Linea'nın yerine geçecek modelin Brezilya'da FCA'nın Goiana fabrikasında 2016'nın üçüncü çeyreğinde üretilebileceği yazılmıştı. Goiana resmi olarak 2015 Nisan'ında açıldı ve yıllık 250 bin otomobil üretim kapasitesi var. Fabrikanın ilk ürünü Jeep Renegade oldu.

 

FCA'nın Mayıs 2014 yatırımcılar toplantısında, bir Fiat kompakt sedan modelin 2015 yılında çıkacağı duyuruldu. 2014 yılı Kasım ayında İstanbul Borsası'na yapılan açıklamada firma üretimin Bursa Tofaş fabrikasında yapılacağını ancak 2016 yılına kadar başlamayacağını açıkladı.

 

Tofaş tarafından 580 bin adet Egea sedan, toplam 700 bin hatchback ve station üretilecek. Tofaş'ın yine İstanbul Borsası'na yaptığı açıklamaya göre, üretim 2016 yılında başlayarak 2023'e kadar devam edecek.

 

Yeni modeller özellikle İngiltere'deki Fiat bayileri için faydalı olacak. İngiltere'de Fiat binek araba piyasasının %7.1'ini elinde tutuyor. Eylül sonu itibariyle Fiat'ın yıllık büyümesi sadece %2.6'da kaldı. Egea'nın ise bayilere canlılık getirerek bu rakamları geliştirmesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 09 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo