2016 Opel Astra Sınıfının En Tutumlusu Olma İddiasında

Ototeknikveri     09 Ekim 2015 01:57

Yeni kasa 2016 Opel Astra, yakıt ekonomisi, ikinci elde değer koruma ve bakım aralıkları ile öncüsüne göre oldukça tutumlu olma iddiasını taşıyor.

2016 Opel Astra Sınıfının En Tutumlusu Olma İddiasında
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Opel Astra verimlilik, tasarım, bağlanabilirlik, yüksek segmentlerden teknolojiler ve toplam sahip olma maliyeti anlamında sektörde standartları yeniden belirleme iddiası ile geliyor. Markanın tipik özelliği olan bu güçten tam faydalanmak için, Opel mühendisleri geliştirme sürecinde şu noktaları her zaman öncelikli tuttular: düşük yakıt tüketimi, azaltılmış işletim, bakım ve tamir masrafları, yüksek ürün kalitesi dolayısıyla değerini uzun süre koruma. Yeni Astra toplam sahip olma maliyeti açısından rakiplerini geride bırakmayı hedefliyor.

 

Yeni Astra'nın Avrupa pazarındaki bir avantajı da fiyatı. Astra sahipleri otomobillerini premium üreticilerin kompakt sınıfı otomobillerinden ortalama 5 bin Euro daha düşük fiyatla satın alabiliyor. IntelliLux LED® matriks ışıklandırma, en yeni nesil IntelliLink multimedya sistemleri, kişisel bağlanabilirlik ve hizmet asistanı Opel On Star, yedi cihaza kadar destekleyen Wi-Fi erişim noktası, ergonomik ve masaj özellikli koltuklar, sürüş yardımı sistemleri ile tam donanımlı yeni bir Opel Astra diğer rakiplerinin temel ya da orta donanım seviyesi modellerinden 1500 Euro daha düşük fiyatla geliyor.

 

Opel Astra'nın detayları için lütfen tıklayınız.

 

Almanya Satış, Pazarlama ve Satış Sonrası Direktörü Jürgen Keller yeni Astra için şunları söylüyor: “Yeni Astra tam anlamıyla beyaz bir sayfa açtı. Bu otomobilin her ayrıntısında belli oluyor. Kalite, tasarım ve ekonomik verimlilik çok yüksek seviyede, ultra modern motorlar ve kaliteli işçilik de kendini belli ediyor. Bu özelliklerle Astra sınıfında standartları yeniden belirliyor ve müşterilerimiz ve filo yöneticileri arasında çok popüler olacak”.

 

Astra usülü maliyet yönetimi: Akıllı ve pratik

Hiçbir kompakt sınıfı otomobil yeni Astra'dan daha ekonomik ve tasarruflu değil. Modern ve hafif mimarisi ile yeni Astra selefinden 200 kilogram daha düşük ağırlığa sahip. Olağanüstü aerodinamik (0.285 hava sürtünme katsayısı ve en yeni tamamen alüminyum Euro 6 motor nesli yeni Astra'ya etkileyici değerler katıyor.

 

Ortalamada, 81 kW/110 hp gücündeki 1.6 CDTI 5 kapılı versiyon 100 kilometrede sadece 3.4 litre dizel tüketiyor (kilometre başına 90 gram CO2). Kardeşi 1.0 ECOTEC turboşarjlı benzinli motor, Easytronic 3.0 ile birlikte kullanıldığında segmentteki en iyi değerleri vererek kilometre başına 96 gram CO2 salınımı yapıyor.

 

Astra işletim maliyetlerinde de rekor kırıyor. 30 bin kilometrelik servis aralığı bu otomobil segmentinde en uzun değer ve özellikle şirket arabaları ya da her gün uzun süre direksiyon sallayanlar için çok ideal.

Avantajlı sigorta primleri: Yeni Astra selefi ile aynı uygun maliyetli kategoriye düşüyor ve bütçeyi yormuyor. Opel kişisel ve filo sahipleri için en maliyetli alanlardan birisi için de “bir boy daha küçük” sloganı ile masrafları azaltıyor. 195/65 R15 lastikli 15 inç tekerlekler ve 205/55 R16 lastikli 16 inç tekerlekler yeni standart. Selefi ile karşılaştırıldığında bu lastik değiştirirken tekerlek başına 47 Euro tasarruf anlamına geliyor.

 

Astra mühendisleri geliştirme aşamasının henüz çok erken noktalarında dahi bakım ve tamir masrafları ile ilgili önlemler aldılar. Opel silindir başı, şanzıman, alternatör, fren kaliperleri, yakıt enjeksiyon pompaları ve dizel partikül filtreleri gibi parçalardan oluşan geridönüşüm stoğuna sahip. Bu parçaların tümü kalite, teknoloji ve tasarım anlamında Opel'in standartlarına uyuyor ve atölye masraflarını %30 – 40 azaltıyor.

 

Profesyoneller için bayram: Olağanüstü değer koruma

Astra zaten çok popüler bir filo otomobiliydi, yeni nesil bu konuda Astra'nın popülerliğini daha da arttıracak. Ultra modern üretim metodları ve yüksek seviye materyaller sayesinde elde edilen üstün kalite Astra'nın ikinci el değerinin yüksek olmasını ve bu değeri çok uzun süre korumasını sağlıyor. Yeni modelin öngörülen değer koruma oranı selefinden %5 daha fazla. 1.6 CDTI Business (81 kW/110 hp gücünde) için bu oran 3 yıl ve 90 bin kilometre sonra %10.9'a çıkıyor. Bu aynı zamanda araç sahibi için 3 bin 188 Euro tasarruf anlamına geliyor.

 

92 kW/125 hp 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo motorlu yeni Astra da benzer değerlere sahip. 5 yıllık sahip olma süresi ve 100 bin kilometre sonunda aracın değer koruma oranı selefinden %7.1 daha fazla. Toplam tasarruf 2 bin 984 Euro. Astra 1.4 ECOTEC Business yakıt tasarrufunda da örnek. Direkt enjeksiyonlu benzinli motor 100 kilometrede 4.9 litre yakıt tüketiyor, kilometrede 114 gram karbondioksit salınımı yapıyor.

 

Yeni Opel Astra motor seçenekleri için lütfen tıklayınız.

 

Yeni Astra'nın Avrupa pazarında öne çıkan tutumluluk listesi;

- Tasarruflu tüketim şampiyonları: 1.6 CDTI 100 kilometrede sadece 3.4 litre dizele ihtiyaç duyuyor

- Düşük servis giderleri; 30.000 km ile segmentinin en uzun servis aralığına sahip
- Değer şampiyonu: Değeri selefinden %10.9'a kadar daha yüksek 
- Fiyat kırıcı: Sınıfındaki rakiplerinden 5 bin Euro'ya kadar daha ucuz

 

Opel'in Avrupa pazarında sunulan yeni Astra için açıkladığı bu detayların, ülkemizde de birebir olmasa da büyük oranda karşılık bulması bekleniyor. İkinci elde değer koruma konusunda ülkemizde de başarılı bir model olan Astra'nın yeni jenerasyonda da bunu sürdürmesi bekleniyor. Tüketim değerlerinin önceki nesle göre büyük oranda azalması ise hem değer koruma konusunda hem de iletim maliyetlerinde yeni Astra'nın sahiplerinin yüzünü güldüreceğine işaret ediyor. Avrupa'da yeni Astra'nın bakım aralıklarının 30 bin km olarak belirlenmesine karşın Opel Türkiye'nin ülkemizde nasıl bir tutum sergileyeceği henüz bilinmiyor. 

 

Yeni Opel Astra'nın Almanya fiyatları için tıklayınız.

Son Güncelleme : 10 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo