BMW İNGİLTERE MOTOR FABRİKASI YENİ NESİL MOTORLARI ÜRETECEK

Ototeknikveri     10 Ekim 2015 12:02

BMW'nin İngiltere'nin Birmingham kenti yakınlarındaki Hams Hall motor fabrikasının geliştirilmesi için büyük bir yatırım programı başlatıldı.

BMW İNGİLTERE MOTOR FABRİKASI YENİ NESİL MOTORLARI ÜRETECEK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni üç ve dört silindirli motorların üretimi şimdiden yeni üretim hatlarında gerçekleştiriliyor. Bu yıl ilk kez grubun diğer fabrikalarına tedarik için 1 milyonun üzerinde bileşen fabrikada işlenecek. Yatırım, BMW Grubu'nun İngiltere'deki tesislerine harcanan 750 milyon sterlinlik bir programın parçası. Yapılan yenileme ile birlikte Hams Hall uzun yıllar faaliyette kalması kesin, en yeni nesil motorları üretme kapasitesine sahip ve modern bir tesise dönüştü. BMW Hams Hall fabrikasında üretilen motorlar ve işlenen bileşenler BMW Grubu'nun ürün portfolyosundaki pek çok otomobilde kullanılıyor. Bunlar arasında yeni Clubman modeli bir kaç haftaya piyasaya çıkacak MINI otomobiller ve bu ay piyasaya çıkan yeni BMW 7 Serisi de var.

 

Fabrika Direktörü Markus Fallboehmer yatırım ile ilgili şunları söylüyor: “Fabrikamızdaki dönüşüm çok kapsamlı oldu. Son bir kaç yıl boyunca iki ana üretim alanımızı tamamen yeniledik ve altı yüzün üzerinde yeni ekipman ve makine yerleştirdik. Yüksek teknoloji ve otomasyon fabrikamızın modernleşmesini sağlıyor, elde çalışılan iş istasyonlarının ergonomisi de ekibimizin her bireyinin ihtiyaçları düşünülerek dikkatlice tasarlandı.

İş gücümüze de eğitim programları ve insanlara yeteneklerini geliştirerek yeni görevler alma şansı vermek yolu ile geniş kapsamlı bir yatırım yaptık. Ayrıca bazıları firma bünyesinde geçici olarak çalışmakta olan, bazıları yeni 100'ün üzerinde çalışanımızla kontrat imzaladık. Geleceği düşünerek, güçlü ve yetenekli bir ekibe sahip olmak için çok sayıda çırak yetiştirmeye de devam ediyoruz”.

 

BMW Grubu'nun motor üretimi global stratejisinde üretim sahasının geliştirilmesi önemli bir yere sahip. Hams Hall tesisi artık Almanya ve Avusturya'daki diğer fabrikalarla birlikte yeni nesil motor ailesini üretiyor.

 

BMW'den Motor Üretim Ağı Sorumlusu Ilka Horstmeier “Yüksek verimlilikli üç, dört ve altı silindirli motorlardan oluşan yeni motor ailemiz standart bir tasarıma, çok sayıda benzer parçaya ve tek tip üretim sürecine sahip” diyerek sözlerini şöyle sürdürüyor: “Bu bize esneklik sağlıyor ve üretimi farklı üretim lokasyonlarımız arasında optimize edebiliyor, müşteri talepleri ve piyasa gelişmelerine hızlı yanıt verebiliyoruz. Hams Hall'daki yatırım fabrikanın büyümesini ve yeni nesil motorlarımızın üretiminde önemli bir rol kazanmasını sağladı”.

Yeni motorlarının üretimi az sayıda da olsa Hams Hall'da geçen yıl başlamıştı. Üç silindirli BMW TwinPower Turbo teknolojisi 1.5 litre benzinli motorlar Hams Hall'daki BMW i8 (spor hibrit otomobil) için özel bir üretim hattında el ile üretildi. Bu motor devrimsel otomobilin bazı ödüller almasına da katkı sağladı, iki adet kendi sınıfında ödüle layık görülürken en son da Uluslararası Yılın En iyi Motoru Ödülü'nü aldı.

 

Yeni Efficient Dynamics yüksek teknolojili motor ailesi benzinli ve dizel motorlara sahip. Hepsi TwinPower Turbo teknolojisine sahip ve kapasiteleri 1.5 – 3.0 litre arasında değişiyor. Farklı güç çıkışları ile, motorlar çeşitli otomobil konseptlerine uyarlanabiliyor. Motorlar arasındaki ortak özellikler yüksek üretim hacimlerinde verimlilik açısından olağanüstü esneklik sağlıyor. Aynı zamanda az sayıda özel versiyon motor da motor fabrikaları ağı arasında kolayca üretilebiliyor.

Hams Hall fabrikasının içine göz atmak isteyenler BBC2'de James May, Kate Humble ve Ant Anstead tarafından sunulan “Building Cars Live” programını takip edebilir. Hams Hall fabrikası, bu sonbahar programa katılacak Oxford'daki otomobil üretim fabrikasının MINI üretiminde en önemli tedarikçilerden birisi.

Son Güncelleme : 11 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo