SPORTİF VE YÜKSEK TEKNOLOJİ: YENİ AUDI S4 VE S4 AVANT

Ototeknikveri     12 Ekim 2015 10:26

260 kW (354 hp), 4.7 saniyede sıfırdan saatte 100 kilometreye çıkış – Audi yeni S4 ve S4 Avant modellerini Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıttı. A4 serisinin en üst modelleri akıllı ve hafif tasarım, güçlü motorlar ve çok sayıda yeni teknolojiye sahip.

SPORTİF VE YÜKSEK TEKNOLOJİ: YENİ AUDI S4 VE S4 AVANT
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi Teknik Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ulrich Hackenberg yeni modeller ile ilgili şunları söylüyor: “Audi'de sportif S modellerimizi geliştirmekte 20 yıllık deneyimimiz var. İlk günden beri, başarı için formülümüz olağanüstü quattro dört çekiş performansı, sade tasarım, modern aktarma organları, süspansiyon ve multimedya teknolojisi oldu. Yeni Audi S4 ve S4 Avant etkileyici şekilde bu sportif geleneği sürdürüyor”.

 

Hafif ve güçlü: 3.0 TFSI

S modellerinin kalbinde benzinli, direkt enjeksiyonlu ve turboşarjlı yeni geliştirilmiş V6 motor bulunuyor. 3.0 TFSI 260 kW (354 hp) çıkış gücüne, 1300 – 4500 rpm arası 500 Nm (368.8 lb-ft) tork değerine sahip. Güç ve tork anlamında motor selefini geride bırakıyor, aynı zamanda daha az yakıt harcıyor ve daha hafif bir yapıya sahip.

 

Bu motor ile Audi S4 sıfırdan saatte 100 kilometre hıza 4.7 saniyede çıkıyor. Maksimum hız ise elektronik olarak saatte 250 kilometre ile sınırlandırılmış. Geliştirilmiş performansına karşın V6 aynı zamanda olağanüstü verimli. NEDC döngüsünde, S4 Sedan 100 kilometrede 7.4 litreden az yakıt tüketiyor ve kilometre başına 170 gram CO2 salınımı yapıyor.

 

Yeni sekiz kademe tiptronic şanzıman olağanüstü verimli ve hızlı, konforlu, spontan vites geçişleri sunuyor. Sürüş koşullarının el verdiği her durumda yakıt tasarrufu için vites boşa alınıyor.

 

Her Audi S modelinde olduğu gibi, 3.0 TFSI'da da quattro kalıcı dört çekişli sürüş sistemi bulunuyor. Normal sürüş esnasında, otomatik kilitli merkez diferansiyel motor torkunun %60'ını arka aksa, %40'ını ön aksa aktarıyor. İşletim koşullarına göre, ön aksa aktarılan tork %70'e, arka aksa aktarılan %85'e kadar çıkartılabiliyor. Tekerlek seçici tork kontrolü akıllı yazılım fonksiyonları ile gerçekleştiriliyor. Dinamik viraj almak için, virajın içinde kalan tekerlekler kaymadan önce hafifçe frenleniyor. Bu da yol tutuşunu daha hassas, kıvrak ve stabil hale getiriyor. Bir spor diferansiyel de yol tutuşunu gücü arka tekerlekler arasında dağıtmak suretiyle geliştirmek için opsiyonel olarak sunuluyor.

Akıllı dinamikler: süspansiyon

Yeni Audi S4 ve S4 Avant, yarış pisti ya da dağ geçidi fark etmeksizin her çeşit virajı başarıyla alıyor. Hızlı otoban sürüşü için, her iki model de etkileyici düz çizgi tutarlılığı sunuyor. Bu performans yeni geliştirilmiş süspansiyon sayesinde elde ediliyor. Ön ve arka akslardaki beş linki süspansiyon dikey ve yatay güçleri hassas bir şekilde ayırıyor, her sürüş koşulunda en iyi yol tutuşunu sağlıyor. Elektromekanik hidrolik direksiyon gibi, her ikisi de çok hafif yapıda. Değişken hıza bağımlı dinamik direksiyon da opsiyonel olarak mevcut.

 

Standart S sport süspansiyon temel modelden 23 milimetre daha alçak. Biniş yüksekliği aktif amortisör kontrollü opsiyonel süspansiyon ile aynı. Motorla birlikte, direksiyon, tiptronic ve spor diferansiyel, CDC amortisörler (CDC= sürekli amortisör kontrolü) de standart olarak gelen Audi “drive select” sisteminde bulunuyor. Bu da sürücünün süspansiyon özelliklerini çok farklı modlarda ayarlayabilmesini sağlıyor.

 

5 çift telli, yıldız tasarımlı 18 inç tekerlekler 245/40 ölçüsünde lastiklere sahip. 19 inç alternatif de Quattro GMBH tarafından sunuluyor. Geniş tekerleklerle birlikte güçlü, stabil frenler arabayı daha güvenli hale getiriyor.

Sportif tasarım

Yeni S4 modellerinde ön kısımda tek çerçeve ön panjur ve vurgulanmış yatay çizgiler otomobilin genişliğini ön plana çıkartıyor. Tamponlar ve hava girişleri çıkıntılı şekilde profillendirilmiş. İlave parçaların çoğu mat gri tonlarda boyanmış, belirli noktalarda kromla çerçevelenmiş.

 

Dış ayna yuvaları alüminyum görünümünde ve 4.74 metre uzunluğundaki S4'ün net şekilde akıcı yan çizgilerini görsel olarak zenginleştiriyorlar. Güçlü şekilde profillendirilmiş eşik trimleri her iki modele de etkileyici bir görünüm katıyor. Bagaj kapağı üzerindeki ayırıcı çıkıntı hedeflenen aerodinamiğin elde edilmesini sağlıyor. S modeline özel arka tampon siyah bal peteği tarzında panjur, difüzör segmanı ve ikili egzoz sisteminin dört borusu ile entegre. Akıllı kompozit yapı gövdeyi karakterize ediyor. Bu da otomobili burulma direnci olağanüstü yüksek, güvenli ve hafif yapıyor. Otomobilin hafif yapısının temelinde yatan neden de bu. Quattro sistemli sedan 1630 kilogram gelirken, Avant'ın ağırlığı 1675 kilogram.

Sportfif stil: İç kabin

Geniş iç kabin rahatça beş yolcu alabiliyor. Akustik konfor sınıfında yeni standartlar belirlerken, üretim kalitesi de çok üst düzeyde. Audi S4 Avant arka koltukların pozisyonuna göre 505 ile 1510 litre arası bagaj kapasitesi sunuyor. S4 Sedan 480 litre bagaj kapasitesine sahip. Alet tablosunda geniş hava girişleri ve entegre klima kontrol paneli ile homojen stil iç kabin cömert bir genişliğe sahip. Karanlıkta, LED ışık rehberleri kapıların profillerini ve orta konsolu vurguluyor.

 

S spor koltuklar inci rengi Nappa deri ve abanoz, gri, magma kırmızısı renklerinde Alcantara döşeme kombinasyonuyla geliyor. Koltuklar ayarlanabilir yan kısımlara, entegre baş koyma yerlerine ve pnömatik masaj fonksiyonuna sahip. S modeli için tipik şekilde, iç kabinde siyah baskın renk. Standart işlemeler mat fırçalanmış alüminyumdan yapılmış. S4 logolu, yansımalı kapı eşiği trimleri gibi detaylar, koltuklardaki kabartmalar, özel S4 başlatma ekipmanı yüksek kalite donanımlar arasında.

İç kabindeki teknik inovasyonlar opsiyonel Audi sanal kokpit özelliğini de içeriyor. Tam dijital gösterge paneli önemli bildirimleri detaylı grafiklerle yüksek çözünürlüklü 12.3 inç ekranda görüntülüyor. Sürücü üç farklı görünüm arasından seçim yapabiliyor, bunlardan birisi ise özel Sport ekranı. Bu ekranla takometre ortaya taşınıyor.

 

S4 modellerinde ikinci en büyük inovasyon MMI işletim sistemi. Çalışma mantığı en yeni akıllı telefonlardakilere benzer ve akıllı metin arama fonksiyonu sunuyor.

 

Multimedya ve Audi connect

MMI sürücülere üç farklı işletme metodu sunuyor: ses kontrolü, yeni çok fonksiyonlu direksiyon ya da orta konsolda terminal. MMI Touch ve 8.3 inç monitöre sahip en yüksek multimedya sistemi MMI Navigation Plus'da entegre dokunmatik ped sayesinde yakınlaştırma, kaydırma ve harf girme işlemleri yapılabiliyor.

 

MMI Navigation Plus ikinci nesil modüler multimedya sisteminin işlem gücü üzerine inşa edilmiş. Bu da Audi'nin tüketici elektroniğindeki en yeni çözümleri otomobile taşıyabilmesine olanak veriyor.

 

MMI Navigation Plus sisteminin yanı sıra, yeni S4 ve S4 Avant “Audi Connect” donanım modülüne sahip. Modül LTE standartı ile yüksek hızlı internet bağlantısı sağlıyor. Entegre Wi-Fi erişim noktası yolculara mobil cihazları üzerinden internette gezinme, epostalarını kontrol etme gibi imkanlar sunarken, sürücü de Audi Connect potfolyosundaki online servislerden faydalanabiliyor. Bu servisler arasında iOS ve Android mobil telefonları entegre eden Audi akıllı telefon arayüzü de bulunuyor.

 

Audi telefon kutusu yolcuların akıllı telefonlarını otomobil antenine bağlıyor. Eğer telefonda gerekli özellikler bulunuyorsa telefon aynı zamanda kablosuz şarj edilebiliyor. Audi tablet ise esnek arka koltuk multimedya aracı olarak kullanılıyor. Müzik severler Bang & Olufsen ses sistemi sipariş ederek otomobilde modern 3 boyutlu ses kalitesini yakalayabiliyorlar.

 

Verimli yardım: Sürücü yardım sistemleri

Her iki S4 modeli de geniş bir dizi sürüş yardımı sistemi sunuyor. Öngörülü verimlilik asistanı vites değiştirme yönlendirmeleri gibi önlemlerle sürücünün yakıt tasarrufu yapmasını sağlıyor. Audi aktif şerit asistanı sürücünün şeridinde kalmasını sağlıyor. Uyumlanabilir seyir kontrolü Stop&Go ve trafik sıkışıklığı asistanı hızlanma, yavaşlama, saatte 65 km'ye kadar otomobilin hakimiyetini devralma gibi yeteneklerle yavaş akan trafikte sürücüyü rahatlatıyor. Park asistanı, çıkış uyarısı, kaza önleme asistanı, dönüş asistanı, “Audi Pre-Sense” sistemleri de önemli güvenlik özellikleri sunuyor. Kamera temelli trafik işaretleri tanıma sistemi de yardım sistemlerini tamamlıyor.

 

Cezbedici donanımlar

Yeni Audi'lerin standart donanımları bile oldukça zengin. Bahsedilen özelliklerin yanı sıra, her iki model de LED farlar ve dinamik dönüş sinyalli LED arka lambalara sahip. Avant, elektrikli arka kapak ve bagaj kompartmanı kapağına, ayrıca anotlanmış alüminyum çatı raylarına sahip.

 

Opsiyonel donanımlar ise S modellerinin yüksek teknolojili doğasını vurguluyor. Audi S4 Avant'daki matriks LED farlar, ön camda özel sürücü ekranı, arka kapak için sensörlü kontrol bu özelliklere örnek gösterilebilir.

 

Audi iki yeni S modelini 2016 yılından itibaren satışa çıkartacak.

Son Güncelleme : 13 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo