Yerli Oto'dan İlk Görüntüler

Ototeknikveri     13 Ekim 2015 04:30

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilin prototipinin kamuflajlı görüntüsünü AA Editör Masası'nda kamuoyuyla paylaştı.

Yerli Oto'dan İlk Görüntüler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bir çok pazara yeni sunulacak model gibi yerli oto da kamuflajları ile ilk kez ortaya çıktı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık tarafından, Anadolu Ajansı Editör Masası ile gün ışığına çıkarılan yerli oto, Tübitak'ın çalışmaları ile prototip haline getirilmiş. 2016 yılı içerisinde 30 veya 40 adetlik ön üretim ile her türlü yol ve iklim şartlarında testleri gerçekleştirilecek yerli otonun, 2019 yılının sonuna kadar özel sektör tarafından seri üretime alınması hedefleniyor. Bu sayede 2020 yılında yerli otonun kullanıcılar için bir alternatif olması amaçlanıyor. Elektrikli bir güç sistemine sahip olması planlanan yerli oto, aynı zamanda sahip olacağı teknolojiler ile farklı uygulama alanları içinde ışık tutacak. Yerli otomobilde kullanılacak batarya sistemi, sonrasında insansız hava araçları ve akıllı ev gibi uygulamalarda da yer bulabilcek. Yerli oto, bu batarya sistemlerinin ticarileşebilmesi adına önemli rol üstlenecek.

 

Kamuflajlı resimleri ile ilk kez ortaya çıkan yerli oto prototiplerinde en dikkat çeken detay ise, araç tasarımlarının Cadillac'ın 2006 ile 20010 yılları arasında Saab 9-3 modeli platformunda ürettiği BLS modeline benzemesi. Bu model, 4.680 mm uzunluk, 1.750 mm genişlik, 1.470 mm yükselik ve 2.680 mm'lik aks mesafesi ile D segmenti sedan pazarında yer alıyordu. 

Ortaya çıkan prototipler, yerli otonun birebir bu şekilde üretileceği anlamına gelmiyor. Yerli otomobil geliştirmek amacıyla Derindere firmasının proje yürttüğü ve üç farklı segmentte yer alacak elektrikli modeller için hazırlık yaptığı biliniyor. Tübitak tarafından hazırlanan prototipinde bu ve bunun gibi benzer çalışmalara ışık tutuması bekleniyor. 

Son Güncelleme : 13 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo