Volkswagen Yönetim Kurulundan Stratejik Kararlar

Ototeknikveri     15 Ekim 2015 01:45

Yeni şekillenen Volkswagen Yönetim Kurulu özel bir toplantı ile stratejik kararlar aldı.

Volkswagen Yönetim Kurulundan Stratejik Kararlar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

- Verimlilik programının hızla uygulanması yeniden oryantasyon için alan açacak.

- Modernize edilen geliştirme ve üretim süreçleri maliyetlerin azaltılmasına katkı sağlayacak.

- Yatırımlar önceki planların aksine yıllık 1 milyar azaltılacak, gelecek projeler için öncelik sıralaması yapılacak.

- Ürün kararları formüle edildi.

- Yeni Phaeton elektrikli olacak.

- Yeni Modüler Elektrikli Araç Kiti planlandı.

 

CEO Dr. Herbert Diess önemli ürün kararlarını bildirdi: dizel stratejisi en ileri teknolojilerle yeniden yapılandırılacak, yolcu otomobilleri ve hafif ticari araçlar için standartlaştırılmış elektrikli mimari geliştirilecek, yeni nesil Phaeton için yeni bir yaklaşım benimsenecek. Yatırımlar yıllık 1 milyar Euro azaltılacak ve verimlilik programı hızlandırılacak.

 

Dr. Herbert Diess toplantı ile ilgili şu yorumlarda bulundu: “Volkswagen kendini gelecek için yeniden konumlandırıyor. Daha verimli hale geliyoruz, ürün serimizi ve çekirdek teknolojilerimizi yeniden şekillendiriyoruz, verimlilik programımız ile geleceğin teknolojileri için yer açıyoruz”.

 

Dizel stratejisinin yenilenmesi

Volkswagen Avrupa ve ABD'de dizel araçlarında bir an önce SCR ve AdBlue teknolojilerine geçme kararı aldı. Dizel otomobiller sadece en çevre dostu teknolojiyi sunan egzoz emisyon sistemleri ile donatılacak.

 

Modüler Çapraz Kit (MQB) mimarisinin sistematik geliştirilmesi

Volkswagen'in kendini kanıtlamış MQB standartlaştırılmış teknik araç kiti daha da geliştirilecek. Bu anlamda en çok plug-in hibrit otomobillerin daha fazla sürüş mesafesine kavuşturulmasına odaklanılacak, elektrikli araçların sürüş mesafesi 300 kilometreye kadar çıkartılacak, 48 volt güç kaynağı sistemi (yarı hibrit) ve daha verimli dizel, benzinli ve CNG konseptleri geliştirilecek.

 

Bağlanabilirlik ve sürüş yardımı sistemlerinde de yeni bir standart belirlenecek.

 

MEB elektrikli araç kiti

Kompakt segmenti otomobillerde gelecekte kullanılacak MEB elektrikli alet kiti mevcut otomobil mimarilerinden kazanılan deneyimin üzerine geliştirilecek. Bu platform birden fazla markada uygulanabilecek ve hem yolcu otomobilleri hem de hafif ticari araçlarda kullanılabilecek. Bu sayede grup içerisindeki diğer elektrikli otomobil projeleri arasında sinerji sağlanabilecek. Standardize edilmiş sistem tüm gövde yapıları ve araç tipleri için tasarlanacak, duyusal otomobil konseptlerine olanak tanıyacak, 250 – 500 kilometre arası elektrikli sürüş mesafesi sağlayacak.

 

Phaeton yeniden tanımlanıyor: Gelecek elektrikte

Volkswagen Phaeton ilk neslinden beri markanın teknolojik rekabet gücünü ve ihtirasını yansıttı. Phaeton'ın gelecek nesli bir kez daha markanın amiral gemisi olacak. Bunun ışığında, Yönetim Kurulu projeyi yendien tanımladı. Yeni Phaeton duyusal bir tasarımın yanı sıra uzun elektrikli sürüş mesafesi, bağlanabilirlik ve yeni nesil sürüş yardımı sistemleri sunacak.

 

Hızlandırılmış verimlilik programı

Dr. Herbert Diess: “Volkswagen'in geleceği için düşündüğümüz inovasyonları yalnızca verimlilik programımızda başarılı olduğumuz ve ürün serimize yeni bir odak kazandırabildiğimiz sürece gerçekleştirebileceğimizin farkındayız. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla ve tüm ekibimizle bu konularda çok hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Volkswagen ekibi bir kez daha geleceği şekillendirmek için birlikte hareket edebildiğini, zor zamanlarda birleşebildiğini kanıtladı."

Son Güncelleme : 15 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo