330 hp'lik Opel Astra TCR Yarış Otomobili 95 bin Euro Fiyatla Satılacak

Ototeknikveri     16 Ekim 2015 12:41

Bu ay başında yapılan bir açıklamanın ardından, Opel Astra TCR yarış otomobilini tanıttı.

330 hp'lik Opel Astra TCR Yarış Otomobili 95 bin Euro Fiyatla Satılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

TCR (Touring Car Racing) serisinde rekabet edecek Opel'in sadece yarış pistlerine özel Astra modeli Kissling Motorsport işbirliği ile geliştiriliyor ve temelinde yeni nesil beş kapılı hatchback versiyon bulunuyor. Otomobil yalnızca 1200 kg ağırlığında, yeni geliştirilmiş ve aerodinamik olarak optimize edilmiş gövde kiti ile oldukça ateşli görünüyor. Astra TCR'da ayarlanabilir ön spoilerin yanı sıra arka spoyler de yer alıyor. Aracın durdurma gücü ön aksta altı pistonlu kaliperlere sahip 378 mm disk frenlerden, arkada 265 mm iki piston kaliperli disklerden geliyor.

 

Kaputun altında yarış pistlerine özel 330 hp (243 kW) gücünde, dört silindirli, 2.0 litre turboşarjlı ve benzinli motor bulunuyor. Motorun maksimum tork değeri 420 Nm. Motor gücü direksiyon üzerindeki kanatçıklardan yönetilebilen 6 kademe şanzıman aracılığı ile ön tekerleklere kanalize ediliyor.

 

2016 Astra TCR tamamen ayarlanabilir bir şasiye ve Opel'in amortisör teknolojisindeki en son gelişmelerine sahip olacak. TCR serisinde rekabet eden tüm yarış otomobilleri gibi, Astra ABS ve EBD gibi elektronik asistan sistemlerine sahip değil. 2017 yarış sezonunda başlayacak yarışın kuralları gereği araçta 100 litre yakıt güvenlik tankı bulunuyor. Yeni Astra TCR'ı satın almak isteyen yarış takımlarının 95 bin Euro ödemesi gerekiyor. Otomobiller 2016 yılı Şubat ayından itibaren teslim edilecek.  

Son Güncelleme : 16 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo