YENİ HONDA CR-V 2.0 SATIŞTA; FİYATI VE ÖZELLİKLERİ

Ototeknikveri     27 Mayıs 2013 06:05

Yeni Honda CR-V ülkemizde 2.0 litrelilk benzinli motorlar ve 95.700 TL\'den başlayan fiyatlarla satışa sunulduç

YENİ HONDA CR-V 2.0 SATIŞTA; FİYATI VE ÖZELLİKLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda'nın kompakt segmentte yer alan başarılı SUV modeli CR-V, yeni nesliyle artık ülkemizde de satışa sunulmaya başlandı. Yurtdışında 2.2 litrelik dizel seçeneği de bulunan CR-V ülkemizde şu an için sadece 2.0 litrelik benzinli motor ve Lifestyle, Executive, Executive Ekstra Güvenlik Paketinden oluşan üç farklı donanım seçeneğiyle sunuluyor. Honda CR-V'nin 2.0 litrelik benzin motoru ve beş ileri otomatik şanzımanı ile birlikte sunuluyor. 6700 d/d’de 155 hp güç ve 4300 d/d’de 192 Nm tork üreten motorun  gücü tekerleklere 4x4 aktarma ile iletilirken araç 0'dan 100km/s hıza 12.3 sn’de ivmelenebiliyor. Maksimum hızı ise 182 km/s olan CR-V 2.0, şehir içinde 100 km’lik bir kullanımda yaklaşık 10.0 litre yakıta ihtiyaç duyuyor. Bu değer şehir dışındaki 6 litrelik tüketim değeriyle birleşince ortaya 7.5 litrelik ortalama tüketim değeri çıkıyor. Önceki nesil CR-V de kullanılan motorun geliştirilmesi ile ortaya çıkan bu değerlerin yanında, kullanıcının tepkilerini ve motor dışında harcanan enerjiyi optimize ederek daha ekonomik sürüş sağlayan ECON sistemi de aracın ekonomisine katkı sağlıyor. Kokpitte yer alan Econ düğmesine basılarak devreye geçen sistem şanzımanı, klimayı ve sabit hız kontrolünü ayarlayarak yakıt ekonomisini arttırıyor.

Yeni Honda CR-V 2.0 Lifestyle ve Executive donanım tablosu için tıklayınız.

Yeni Honda CR-V'nin tüm modellerini ve teknik özelliklerini incelemek için lütfen tıklayınız.

Önceki nesil CR-V ile benzerliğini üç kanatlı radyatör ızgarası ve ızgaraya doğru uzanan ön farları sayesinde elde edilen  “Y” şekilindeki yüzüyle devam ettiren CR-V'nin dikey olarak yerleştirilen arka farları da geleneği sürdürüyor. Günümüz teknolojisine uygun olarak ön ve arka farlarında led teknolojisine yer verilen CR-V'de kullanılan harekete duyarlı elektrikli direksiyon (MA-EPS) sisteminin ile aracıon manevra kabiliyeti kolaylaşırken yüksek hızlarda direksiyon tepkisi ve hassasiyeti de arttırılmış. McPherson tipi ön süspansiyonlar ve çok kollu arka süspansiyonlara sahip yeni CR-V, çarpışma anında darbe enerjisini dağıtarak yolcuları koruyacak şekilde tasarlanan Honda’ya özgü güvenlik sistemine sahip. Ayrıca yeni CR-V'de de öncüsünde olduğu gibi ön, yan ve perde hava yastıkları tüm donanım seçeneklerinde standart olarak sunuluyor. 

 
4570 mm uzunluğa, 1820 mm genişliğe, 1685 mm yüksekliğe ve 2630 mm aks mesafesine sahip yeni CR-V öncüsüne göre 147 litre artarak 589 litreye ulaşan bagaj hacmi öne çıkıyor. Bu hacim 60:40 oranında katlanabilen arka koltuklar sayesinde 1648 litreye kadar genişletilebiliyor. 
 
Honda’nın İngiltere Swindon’daki tesislerinde üretilen Yeni CR-V 2.0’ın Lifestyle modeli 95 bin 700 TL, Executive modeli 104 bin 500 TL ve Executive Ekstra Güvenlik Paketi ise 111 bin 050 TL’den satışa sunuluyor. 6.550 TL karşılığında sunulan güvenlik paketi, CMBS(Çarpışmayı Hafifletici Fren Sistemi), ACC(Adaptif Cruise Control) ve LKAS(Şerit Koruma Destek Sistemi) sistemlerini içeriyor. 
 
En çok ilgi görecek 1.6 litrelik dizel motor, önden çekiş ve manuel şanzımana sahip olacak CR-V'nin ise önümüzdeki aylarda ülkemize gelmesi bekleniyor.
 

Son Güncelleme : 27 Mayıs 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo