Mitsubishi 2020'de Yeni Bir Hibrit Ailesi Çıkartmayı Planlıyor

Ototeknikveri     16 Ekim 2015 02:58

Mitsubishi, elektrikli ve hibrit SUV modelleri ile önümüzdeki yıllarda daha başarılı satış rakamlarına ulaşmayı hedefliyor.

Mitsubishi 2020'de Yeni Bir Hibrit Ailesi Çıkartmayı Planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mitsubishi yeni hibrit ve elektrikli SUV modelleri için tüm hızıyla çalışmaya devam ediyor. Marka kendisini çevre dostu SUV alanında dünya lideri olarak konumlandırmak, imajını ve fiyatını daha lüks bir seviyeye çekmek istiyor. Mitsubishi'nin bu planını geçen yıl piyasaya çıkan Outlander PHEV modelinin etkileyici satış performansının hemen ardından firma CEO'su Osamu Masuko çeşitli açıklamalarda bulundu. Masuko şu an ve 2020 yılı arasında Mitsubishi'nin beş parçalı bir SUV serisi çıkartacağını, bunun dördünün plug-in hibritler ya da elektrikli otomobiller olacağını açıkladı. Seri B segmentinin hemen üstünde küçültülmüş bir ASX ile başlayacak ve Pajero'ya kadar gidecek.

 

Masuko yeni ASX'in dünyanın en küçük elektrikli SUV'si olacağını ancak firmanın hala bu konuda son kararını vermediğini belirtti. Model hala bir PHEV olabilir. Öte yandan, elektrikli bir ASX'in ipuçları bu ayki Tokyo Motor Show'da eX konseptinin tanıtımıyla gelebilir. EX elektrikli ve dört çekişli sürüş sistemine sahip.

 

ASX ve Outlander arasında da yeni bir SUV olacak (Outlander yeni modele yer açmak için biraz büyüyecek) ve Outlander ile normal Pajero arasında firma bir “Pajero Sport” modeli ekleyecek. Bu model “geleneksel motorlu saf off-road otomobili” olarak tanımlanıyor. Pajero modelinin de plug-in hibrit olması bekleniyor ancak bu konuda da henüz son karar alınmadı.

 

Masuko Mitsubishi'nin Outlander PHEV'in bu denli başarılı olacağını beklemediğini, bu başarı diğer üreticilere de çevre dostu otomobiller için ilham verirse mutlu olacaklarını belirtti.

 

Masuko şöyle konuştu: “İlk başta rakibimiz yoktu ancak gelecekte oldukça hararetli rakiplerle başa çıkmak durumunda olacağız. PHEV teknolojisi yayılıyor. Gelecekte en önemli teknolojilerden birisi bu olacak. Bazı kararlar almadan önce toplumun nereye gittiğine ve pil teknolojisindeki gelişmelere çok iyi bakmalıyız. Yanlış karar verirsek bizimki gibi küçük bir şirket rekabet gücünü kaybedebilir. Öte yandan kararlarımızı çok gecikmeden vermemiz gerekiyor. Gelecekteki rolümüzü diğerlerinde olmayan yeni teknolojiler sunmak olarak görüyoruz. Belki çok fazla sayıda değil ama çok özel teknolojiler sunacağız. Otomobillerin geleceğinin elektrikte olduğunu düşünüyorum”.

Mitsubishi Japonya'nın altıncı en büyük otomobil firması ve yılda yaklaşık 1.2 milyon otomobil ve ticari araç satıyor. CEO Masuko geleek hedeflerinin sadece satışları arttırmak değil aynı zamanda marka imajını geliştirmek ve doğru fiyatlandırma yapmak olduğunu söylüyor.

 

Eğer yakın ve orta vadeli piyasa koşulları öngörülerine göre bir otomobil planı yapıyorsanız tam da Mitsubishi başkanı Osamu Masuko'nun açıkladığı gibi bir plan olmalı. SUV alanında uzmanlaşmak için bu plan gerçekten çok mantıklı. Küçük ve orta sektörlerde böyle modeller tüm dünyada patlama yaptı, elektrikli ve PHEV otomobillerin satışları da -Mitsubishi öncülüğünde- bu patlamanın da ötesine geçti.

 

Dahası, olağanüstü başarılı Outlander PHEV modelini satan bayiler müşterilerinin daha önce lüks otomobiller satın alan bir kitle olduğuna ve Mitsubishi'nin konumuyla bir sorunları olmadığına dikkat çekiyorlar. Bu da Masuko'nun firmasının marka imajını ve adet başına kârı yükseltme planları ile uyumlu bir gelişme. Masuko hedeflerinin sadece satışları arttırmak olmadığını belirtiyor ancak kaçınılmaz bir şekilde satışların da büyük bir artış görülmesi de muhtemel.

Son Güncelleme : 16 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo