Yerli Otomobilde SAAB 9-3 Platformu

Ototeknikveri     18 Ekim 2015 10:22

TRT Haber'de bir programa katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilde izlenilen strateji hakkında bilgiler verdi.

Yerli Otomobilde SAAB 9-3 Platformu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz günlerde kamuflajlı resimleri ile ilk kez gün yüzüne çıkan yerli otomobil ile ilgili ortaya çıkan tartışmaların ardından TRT Haber'de katıldığı bir programda açıklamalar yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık, Saab 9-3 modelinin platformunun fikri mülkiyet haklarını satın alarak işe başladıklarını belirtti. Bu sayede 3-5 yıl zaman alacak ve yaklaışık 1 milyar dolarlık da maliyete yol açacak bir geliştirme sürecinini hızlı bir şekilde geçtiklerini dile getiren Sayın Fikri Işık, yeni prototipin Tübitak'ın liderliğinde, yerli imkanlar ile geliştirileceğini belirtti. Tübitak ve özel sektör tarafından geliştirilen ve halen çalışmaların sürdürüldüğü, batarya teknolojileri ve elektrikli tahrik sistemlerinin yerli otoda yer bulacağını açıklayan Sayın Fikri Işık, bu sayede menzili uzatılmış elektrikli yerli otomobil hedeflerine daha hızlı ulaşabileceklerini söyledi. Bakan Işık ayrıca bu proje sonunda ortaya çıkacak modelin yerlilik oranın ise yüzde 85'in üzerinde olacağının altını çizdi. 

2013 yılında National Electric Vehicle Sweden (NEVS) tarafından satın alınan Saab'ın 9-3 modeli, 2011 yılında geçirdiği makyaj operasyonu sayesinde kavuştuğu görünümle, 2014 yılının ortalarında markanın yeni sahibi tarafından pazara yeniden sunulmaya başlanmıştı. Sonrasında tamamen elektrikli bir seçeneği de geliştirilen ve pazara sunulan Saab 9-3, yerli otomobil projesinde alt yapı teşkil edilecek. Yerli otomobilin geliştirilmesinde NEVS firmasından da destek alınacak.

 

Elektrikli Saab 9-3 haberi için lütfen tıklayınız.

Saab 9-3 yeniden yollara çıkıyor haberi için lütfen tıklayınız.

Son Güncelleme : 18 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo