Toyota C-HR crossover 2016 Cenevre Motor Show'da tanıtılacak

Ototeknikveri     20 Ekim 2015 01:28

Toyota'nın Juke rakibi üretim versiyonu ile benzinli – elektrikli bir hibrit güç sistemine sahip olarak tanıtılacak.

Toyota C-HR crossover 2016 Cenevre Motor Show'da tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota C-HR konseptinin üretim versiyonu – bir Nissan Juke rakibi – 2016 Cenevre Motor Show'da tanıtılacak. Japon firma ufak crossover çalışmasını ilk kez 2014 yılında Paris Motor Show'da tanıtmıştı. Bu yılın Eylül ayında Frankfurt Motor Show'da sergilenen konsept ise üretim versiyonuna çok daha yakındı. Toyota üretim versiyonunun 2016 yılı baharında Cenevre Motor Show'da tanıtılacağını onayladı. Satışlar ise 2016 yazında başlayacak. Crossover modelin üretim versiyonu Auris Cross adını alabilir.

 

Frankfurt konsepti ile orijinali arasındaki en büyük fark bir çift arka kapının eklenmiş olması. Bu da tıpkı Juke gibi üretim versiyonunun beş kapılı olarak sunulacağının bir işareti. Orijinal versiyonun karmaşık yüzeyi aynen devam ettiriliyor ancak eğimli tavan çizgisi araca daha sportif bir duruş katıyor.

 

C-HR Toyota'nın yeni nesil mimarisi (TNGA - Toyota New Generation Architecture) üzerine inşa edilecek. Bu platform ilk çıkışını Frankfurt'ta yeni nesil Prius ile yapmıştı. Model hibrit olarak sunulacak. Toyota bunun sınıfında ilk hibrit otomobil olacağını söylüyor. C-HR'ın geleneksel motorlu versiyonlarının da çıkıp çıkmayacağı henüz bilinmiyor.

 

Son gizli çekilen görüntüler aynı crossover modelin iki farklı prototipini test aşamasında ve farklı kıtalarda gösteriyor. Her iki otomobil de C-HR'ın iki kapılı coupe stilinin dört kapılıya çevirilmiş hali.

 

C-HR'ın içten yanmalı motorunun dört silindirli olacağı ve CVT şanzıman ile geleceği düşünülüyor. Yeni model Toyota'nın ürün gamında RAV4'ün altında konumlanacak. Boyutu Nissan Juke ile benzer olacak ancak Qashqai ile rekabet edebilecek düzeyde bir iç kabin genişliği sunacak.

 

C-HR’ın görünümü firmanın patronu Akio Toyoda'nın tasarımcılardan daha cesur olmalarını istemesi üzerine yaratıldı. Toyota'nın lüks markası Lexus'un son tasarımları da bu talebe verilen yantıı açıkça gösteriyor. Potansiyel müşterilerin konseptin cesur görünüşünü diğer crossover modellerin geleneksel tarzlarına tercih ettikleri tespit edildi.

Son Güncelleme : 21 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo