İlk Toyota Mirai, Danimarkalı Sahibine Teslim Edildi

Ototeknikveri     23 Ekim 2015 06:32

Geleceğin otomobili yakıt hücreli Toyota Mirai Danimarka'ya ulaştı. 22 Ekim günü ilk Danimarkalı Mirai müşterisi yeni otomobilini teslim aldı.

İlk Toyota Mirai, Danimarkalı Sahibine Teslim Edildi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Toyota Mirai'nin ilk müşterisi Batı Danimarka'daki Holstebro yerleşiminden bir aile babası oldu. Eşi ve üç ile yedi yaşlarındaki iki çocuğu ile birlikte yeni otomobilini teslim alan Jacob Krosgaard, Danimarka'daki ilk Mirai müşterisi olmaktan mutlu ve gururluydu. Krosgaard çevre dostu otomobilini aylar önce sipariş etmişti ve teslim almak için bir çocuğun yılbaşı hediyesini beklemesi gibi heyecanla bekliyordu. Krosgaard beyaz renkteki otomobilini teslim alırken yüzünde büyük bir gülümseme ile “Aslında bu yılbaşından bile daha iyi” dedi. Kızları da babaları ile aynı fikirdeydi ve bu kocaman teknolojik oyuncağa kavuşmaktan mutluydular.

 

Toyota Danimarka'nın Başkanı Kristian Krapper arabanın anahtarlarını Krosgaard'a bizzat kendi elleriyle teslim etti. Krosgaard teslim sırasında “Danimarka'daki ilk Mirai müşterisi olmaktan çok gururluyum. Bu otomobil şüphesiz ki geleceğin otomobili. Bir an önce yeni otomobilimle ailemle birlikte çevrede tur atmak istiyorum. Bu otomobilden çıkan tek emisyon su buharı ve bu hayranlık uyandırıcı birşey” diye konuştu.

 

Krosgaard hidrojen dolum istasyonu üreticisi H2 Logic firmasının CEO'su ve bir mühendis. Bu yüzden yeni teknoloji ile yakından ilgili.

 

Yeni otomobili teslim eden Kristian Krapper ise Mirai ile ilgili şunları söyledi: “Bu çok özel bir gün. Yalnızca Toyota için değil Jacob ve ailesi için de öyle. Aynı zamanda Danimarka için de önemli bir olay. Emisyonsuz otomobillerin doldurduğu bir trafiğe giden heyecan verici yolculukta bu büyük bir adım”.

 

Yıllar süren araştırma ve geliştirme süreci sonunda nihai hedefe ulaşıldı; iklim ve çevre üzerinde etkisi olmayan, sıfır emisyona sahip bir otomobil. Toyota'nın ilk inovatif yakıt hücreli otomobili için Danimarka'yı ilk gireceği piyasalardan birisi olarak seçmesi tesadüf değil. Danimarka'da en az 2019 yılına kadar yakıt hücreli otomobillerden ruhsat ücreti alınmayacak. Aynı zamanda, Danimarka ülke çapında 7 faal durumda hidrojen dolum istasyonu ile bir ağ oluşturabilmiş dünyadaki ilk ülke. Tam dolu tank ile 500 kilometreden fazla yol gidebilen Mirai ile istasyona sadece bir kez uğrayarak tüm Danimarka'yı dolaşabilmek mümkün.

 

Mirai dünyanın ilk hidrojen yakıt hücreli sedan otomobili. Toyota neredeyse yirmi yıldır bu konuda Ar-Ge çalıştırmaları yürütüyordu ve hibrit otomobiller konusunda dünyada öncü olacak kadar deneyime sahip. Hidrojen gazını yakıt hücresi içinde elektrik üretmek için kullanan Mirai egzoz borusundan su buharından başka bir şey çıkartmıyor. Yani sıfır emisyonlu bir araç. Otomobilde kullanılan hidrojen de -Danimarka özelinde- yenilenebilir yeşil enerji sağlayan rüzgar tribünleri ile üretiliyor.

 

Toyota Mirai geniş, rafine, konforlu ve güvenli bir otomobil. İleri teknolojiyi olağanüstü pratiklik ile buluşturan otomobil benzinli otomobillerle karşılaştırılabilir uzunlukta 500 kilometre civarı sürüş mesafesi sunuyor ve depo dolumu sadece üç dakika alıyor.

 

İngiltere, Almanya ve Belçika ile birlikte Danimarka Avrupa'da Mirai'nin girdiği ilk piyasalardan oldu.  

Son Güncelleme : 23 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo