Yeni 2016 BMW X2 Coupe SUV'den Son Detaylar

Ototeknikveri     24 Ekim 2015 12:17

BMW'nin sportif, şık X2 modeli markanın gelecekteki SUV patlamasının bir parçası. Model, Mercedes GLA SUV ile rekabet edecek.

Yeni 2016 BMW X2 Coupe SUV'den Son Detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW SUV serisini önümüzdeki üç yıl boyunca genişletmeyi planlıyor ve serinin en heyecan verici modellerinden birisi yeni kamuflajlı fotoğrafları yayınlanan ve detayları yavaş yavaş belli olmaya başlayan X2. BMW X2'yi SUV serisinin orta kademesinde konumlandırmayı düşünüyor. Seride Nissan Juke boyutunda X1 Sport Cross ve Range Rover rakibi X7 de var. Yeni model, X4 ve X6 ile birlikte serinin daha sportif ve cesur versiyonlarından olacak. Altyapı olarak model X1 ile aynı, önden çekişli UKL1 platformu BMW'nin 2 Serisi Active Tourer ve Gran Tourer modellerinde, MINI hatchback modelinde ve yeni çıkacak Countryman SUV'de de kullanılıyor. Önden çekişli sürüş sisteminin yanı sıra modelde xDrive dört çekiş seçeneği de sunulacak.

 

X2'nin motorları da X1 ile aynı olacak. Yani 192 hp 2.0 litre benzinli ve 2.0 litre dizel (150 hp, 188 hp ve 231 hp) motorların kullanılması bekleniyor. Çevre dostu teknolojilere meraklı kullanıcılar içinse X2 yine aynı zamanda X1 için de tasarlanan 1.5 litre üç silindirli ya da 2.0 litre dört silindir benzinli motorla elektrikli motorun kombinasyonundan oluşan hibrit seçeneğine de sahip olacak.

 

Ek olarak, BMW'nin M departmanı tarafından tasarlanan bir X2 M versiyonu da çıkabilir. Bu modelin Mercedes AMG GLA 45 ve Audi RS Q3 ile rekabet etmesi mümkün. Hatta hazırlık aşamasındaki Range Rover Evoque SVR de rakiplerden birisi olabilir. Bu versiyonda X2 BMW'nin 3.0 litre turboşarjlı sıralı altı silindirli 355  hp motorunu kullanabilir.

 

Fotoğraflardan X2'nin kardeşi X1'den çok daha sportif bir görünüme sahip olacağı anlaşılıyor. Ön kısımda, model daha geniş ve düz kaput ile oldukça eğimli ön cam sayesinde daha agresif görünüyor. X1 ile aile benzerliğini korumak için standart şekilli ön panjur, entegre Led gündüz sürüş ışıklarıyla geriye doğru yayılan farlar ve ön tamponda spot lambalara da yer verilmiş.

 

Aslında ön cam daha cesur bir tasarımın ilk aşaması. Tavan çizgisi X1'den daha alçak ve yükselen omuz çizgisini yakalamak için keskin şekilde geriye doğru kemerleniyor. Arka kısma baktığımızda ise X2'nin kısa bir çıkıntıya sahip olduğunu ve BMW'nin alışıldık L şeklindeki arka lambalarının bu modelde de devam ettiğini görüyoruz. X2'nin görünümü X4 ve X6 coupe SUV'lere nazaran daha yuvarlak ve daha alçak.

 

BMW gelecek yılın başlarında üretim versiyonuna yakın bir X2 konseptini, X1 plug-in hibrit versiyonunu ve yeni nesil X3'ü tanıtabilir.

 

X2'nin yanı sıra BMW başka SUV modeller de planlıyor. Şu an Nissan Juke tarafından domine edilen ve patlama yaşayan süper mini SUV piyasasından faydalanmak için BMW 2018'de sportif bir stile sahip X1 Sport Cross modelini çıkartacak. X1'den daha küçük olacak model 2016 yılında çıkması planlanan Audi Q1 ile rekabet edecek.

 

Seri için amiral gemisi vazifesi görecek ABD'de üretilecek X7 ise yedi koltuklu olacak ve gücünü altı silindirli ve sekiz silindirli motorların yanı sıra bir de V12'den alacak. Tıpkı 7 Serisi'nde olduğu gibi burada da çok sayıda ağırlık azaltımına katkı sağlayan karbon fiber paneller görebiliriz.

 

X2'nin 2017'de çıkması bekleniyor. Bir yıl sonrasında ise X1 Sport Cross ve X7 çıkacak.

Son Güncelleme : 24 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo